MX-selectie 2014 bekend


KNMV - 25 november, 2013

Op zondag 24 november kwamen de selectierijders motocross en hun ouders bij elkaar tijdens de jaarlijkse KNMV selectiedag, om onder leiding van bondscoach Marcel Hartman de plannen voor seizoen 2014 te bespreken.

Voor de kenners zijn er veel bekende gezichten bij, zoals Raf Meuwissen, Raivo Dankers, Roan van de Moosdijk, Bas Vaessen, Davy Pootjes, Freek van der Vlist en Jaap Corneth. Zij schitterden in 2013 al in de selectie. Nieuwkomer is Max Engelen, die rijdt in de 125cc-klasse.

Op eigen benen

Brian Bogers en Micha Boy de Waal hebben de selectie verlaten, maar dat betekent niet dat we ze niet meer op het circuit zullen tegenkomen. Integendeel! Beide rijders hebben besloten hun vleugels uit te slaan als MX2-rijders onder de hoede van het fulltime professioneel HSF Logstics Motorsport Team. De KNMV wenst hen alle succes. Uiteraard kunnen Brian en Micha Boy tijdens hun avontuur op weg naar de top rekenen op bondscoach Marcel Hartman.

Ook komend jaar zal Marcel zijn pupillen zeker niet sparen. “Stilstand is achteruitgang”, aldus de bondscoach. Reken op een pittige winterstage in twee delen, met volop aandacht voor fysieke training. Daarnaast volgen er diverse trainingsweekenden op uitdagende circuits om bochtentechniek, rijstijl, vechtlust en uithoudingsvermogen nóg verder aan te scherpen. Dat het in 2014 menens wordt, moge duidelijk zijn!

De selectie voor 2014:

85 gw Raivo Dankers
85 gw Raf Meuwissen
85 gw Roan van de Moosdijk
125cc Max Engelen
125cc Davy Pootjes
125cc Bas Vaessen
MX2 Jaap Corneth
MX2 Freek van der Vlist

 Wil je de bondscoach – en de selectie – volgen op Twitter? Klik dan hier!