Living For the Weekend – mis het niet!


KNMV - 04 november, 2013

Op maandag 21 oktober konden motocrossfans hun hart ophalen bij de première van ‘Living for the Weekend’ in Den Bosch. Rick Heusschen was erbij en maakte de volgende reportage!


Auteur: Rick Heusschen – Youtube-kanaal ‘Living For the Weekend’

Het enige dat er in de bioscoopzaal aan ontbrak waren rondvliegende stukken modder, maar voor het overige beleefden de bezoekers hun favoriete sport als nooit tevoren. Helden als tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Clément Desalle kwamen op een fascinerende manier dichterbij dan ooit, om in één adem door op magistrale wijze weer uit beeld te verdwijnen. De bezoekers bleven overdonderd achter in hun bioscoopstoel, het full surround-geluid van de oppermachtige machines nagalmend in hun oren.

Ontroerend hard

Beleving is alles en daarom zijn de zalen in veel bioscopen ondergedompeld in ‘Living for the weekend’-stijl. Nick Janssen en Jean-Paul Maas waren uiteraard ook bij de première aanwezig en glommen van trots. Zij nemen je in hun geesteskind mee op een reis langs exotische locaties zoals Thailand en Qatar, bij temperaturen van veertig graden. Min tien graden werd overigens ook aangetikt, het benadrukt nog maar eens de hardheid van een sport als motocross.

Toch heeft de sport ook een andere kant. Tussen de bedrijven door spraken Maas en Janssen met tal van rijders en daar kwamen soms verrassend openhartige verhalen uit. Het relaas van Henk van Mierlo laat niemand onberoerd en ook het inspirerende verhaal van Roan van de Moosdijk en zijn vader Edwin is al even mooi om te zien.

Laat je verrassen door deze unieke filmbeleving en zorg dat je erbij bent. Voor reserveringen, datums en locaties én de filmtrailer kun je terecht op www.livingfortheweekend.mx. De film draait nog tot en met vier december.