Kalender Red Bull Rookies Cup bekend


KNMV - 20 november, 2013

In 2014 gaat de Red Bull Rookies MotoGP Cup haar achtste seizoen in. De organisatie heeft de kalender inmiddels bekend gemaakt.

Motorsportfans kunnen veertien spannende races verwachten op acht topcircuits verspreid door Europa. Dit jaar rijden er maar liefst twee Nederlanders mee, Bo Bendsneijder en Robert Schotman. De twee veelbelovende coureurs nemen het op tegen tweeëntwintig tegenstanders, die allemaal op een KTM RC 250 R – en met het mes tussen de tanden – rijden.

De aftrap vindt plaats op drie mei in Jerez, met een al even spannende tweede race op Italiaanse grond later die maand. Best bijzonder, want het is alweer drie seizoenen geleden dat de Red Bull Rookies Cup neerstreek in Mugello. Tijdens het TT-weekend doen de rookies Assen aan, om door te stomen naar Duitsland, Tsjechië, Engeland en San Marino. De serie eindigt in september wederom in Spanje, tijdens de GP van Aragón.

Behalve in Italië zijn alle raceweekends gevuld met dubbele wedstrijden. Dat brengt het totaal op veertien races. Op 16, 17 en 19 april mogen de bandenwarmers eraf, gaat het gas erop en kan de eerste test op Motorland Aragón beginnen.

Voorlopige kalender Red Bull Rookies Cup 2014

Datum Circuit Land
3-4 mei Jerez Spanje
31 mei Mugello Italië
27-28 juni Assen Nederland
12-13 juli Sachsenring Duitsland
16-17 augustus Brno Tsjechië
30-31 augustus Silverstone Engeland
13 september Misano San Marino
20-21 september Aragón Spanje