Hans Vogels wint Dakar Pre-Proloog Valkenswaard


KNMV - 14 november, 2013

Onder modderige omstandigheden werd op zondag 10 november in Valkenswaard de Dakar Pre-Proloog verreden. Een evenement dat inmiddels voor de tiende keer werd gehouden en 25.000 auto- en motorsportliefhebbers op de been bracht.

Hans Vogels kwam als eerste deelnemer bij de motoren over de finish met zijn Husaberg. Henk Knuiman werd tweede, nadat hij in de tweede heat de leiding uit handen moest geven. Rob van Pelt jr. kwam als derde over de finish.

De overwinning van Vogels kwam als een verrassing, want hij is kort geleden geopereerd aan twee sleutelbeenbreuken die hij tijdens rally’s in Marokko opliep. Op zaterdag vier januari beleeft hij zijn vuurdoop in de Dakar Rally die in de editie van 2014 door Argentinië, Bolivia én Chili voert. Het is Vogels’ eerste rallyjaar. 

Operatie van twee weken

Hans: “dokter Van Norel heeft heel goed werk geleverd. Ik ben twee weken geleden door hem geopereerd en mijn sleutelbeen scharniert weer goed. Ik ben blij dat ik hier voor mijn sponsors kan zijn. Ik heb sinds mijn val in Marokko niet meer met de motor gereden. Toen ik vanochtend op de motor stapte, voelde het allemaal goed aan.”
 
“Ik heb veel plezier gehad en het rijden ging erg lekker. Het is ongelooflijk hoeveel mensen hier zijn in Valkenswaard. De rallysport leeft echt in Nederland. Ik ben blij dat ik de stap naar de rallysport dankzij mijn sponsoren heb kunnen maken. Het ziet hier zwart van de mensen en het is geweldig om daarvan te genieten.”
 
Knuiman reed dit jaar in de Breslau Rally, Serres Rally en de Merzouga Rally. Over twee weken moet het materiaal op de boot richting Zuid-Amerika, maar dat weerhoudt hem er niet van eerst nog even deel te nemen aan de enduro Kampioensrit in Hellendoorn. Een evenement waar overigens ook Hans Vogels acte de présence zal geven. Na de kerst vertrekt Knuiman naar Zuid-Amerika, waar hij niet alleen tegenstand zal krijgen van Vogels en Van Pelt, maar ook van rivaal Frans Verhoeven.

Kijk hier voor meer informatie over de Dakar Rally.

Of proef de sfeer van de laatste Dakar Rally.