Enduro kampioenen bekend


KNMV - 23 november, 2013

Dit weekend was in de omgeving van Hellendoorn de internationale tweedaagse KNMV Kampioensrit, als afsluiting van het ONK Enduro seizoen.

Het was dit jaar eigenlijk een driedaagse wedstrijd, want organisator MCNH had op donderdagavond al een proloog voor de Inters in het centrum van Hellendoorn op het programma staan. Onder grote publieke belangstelling werd hier bij kunstlicht de eerste (korte maar spectaculaire) proef gereden, die meetelde voor de wedstrijd van vrijdag.

De Kampioensrit is prima verlopen. Onder gunstige weersomstandigheden (fris maar wel droog) werd de strijd om de titels in de diverse klassen pas op de laatste dag beslist.

De kampioenen:
E1: Bas Klein Haneveld
E2: Robin Nijkamp
E3: Mark Wassink
EV40: Erik Davids
N1: Kevin Dijk
N2: Peter Huijbregts
N3: Lars Verbakel
NV40: Cees Siemons
NV50: Gert Berghorst
Clubteams: VAMC De Graafschaprijders 1
Merkteams: WPM KTM 1

Het was een bijzonder succesvol seizoen voor het WPM KTM team, dat drie kampioenschappen bij de Inters en de titel bij de merkteams binnenhaalde. Mark Wassink wist bovendien het (informele) scratchklassement op zijn naam te schrijven.

Minder gelukkig was KNMV wedstrijdarts Roel Horstra, die vlak voor het einde van de tweede dag met zijn 350cc Beta dienstmotor op een zandpad onderuit ging en hierbij een gebroken been opliep.