CEV verloopt onbevredigend voor Schouten


KNMV - 18 november, 2013

In de voorlaatste wedstrijd van het CEV Repsol (Spaans Open)-kampioenschap op het Ricardo Tormo circuit in Valencia zag Bryan Schouten tandenknarsend zijn kansen op de Moto3-titel in het water vallen.

Een verregende kwalificatie, technische problemen en diverse valpartijen buiten zijn schuld om zorgden ervoor dat Schouten niet uit de verf kwam. Hoewel zijn motor steeds kon worden gerepareerd en hij  zich dapper naar voren probeerde te werken in het rijdersveld, miste hij uiteindelijk het vertrouwen om winst te pakken.

Met een veertiende en tiende plaats zakt Schouten van de tweede naar de zevende plaats in de tussenstand. Het lijkt geen haalbare kaart om de twintig punten achterstand nog in te halen in de laatste wedstrijd op het circuit van Jerez de la Frontera.

In het weekend van 9 november werd overigens bekend dat de Nederlander komend seizoen uitkomt in de MotoGP, voor het Franse CIP Moto3 Team. Nederlandse motorsportfans kunnen dus blijven genieten van zijn doortastende rijstijl.

Dame aan de top

Even opmerkelijk als het vermelden waard is de nieuwe leidster in het CEV-klassement, Maria Herrera. Volgens ingewijden is dit een dame die heel verdienstelijk gas kan geven en daarom een terechte kampioene zou zijn. Het zou de eerste keer in Europa zijn dat een dame een gemengd motorracekampioenschap wint. In Canada deed Stacey Nesbitt dit al eens, zij werd in 2011 en 2012 kampioen in respectievelijk het nationale CBR125- en CBR250-kampioenschap. De Amerikaanse Elena Myers won in 2010 een AMA Pro motorrace-wedstrijd, vergelijkbaar met het EK Supersport.

En er zijn meer dames actief in de motorracerij. Wat te denken van de Nederlandse Nadieh Schoots? Zij rijdt dit jaar in de AMA Pro Vance & Hines Harley-Davidson-klasse op een XR1200. En in de MotoGP rijdt de Spaanse Ana Carrasco als eerste vrouwelijke deelneemster mee in het Moto3-klassement.