ADAC overweegt koop Nürburgring


KNMV - 13 november, 2013

De Duitse automobiele belangenbehartiger ADAC heeft zich ingeschreven als gegadigde voor de Nürburgring. De onderhandelingen worden gevoerd via KPMG.

Dat meldt de Duitse website Wirtschaftswoche Online. Hoewel er nog niets vaststaat, krijgt ADAC wel toegang tot belangrijke informatie over economische, juridische en bouwtechnische zaken. Op basis van strikte geheimhouding weliswaar.

ADAC is naar verluidt alleen geinteresseerd in de historische, nog altijd in gebruik zijnde, ‘Nordschleife’ uit 1927 en in het modernere Grand Prix-circuit, dat er in de jaren tachtig is bijgebouwd. ADAC-baas Peter Meyer noemt het circuit “zonder twijfel de wieg van de Duitse motorsport”.

Grote sportbond

In Nederland is de ADAC vooral bekend als belangenbehartiger voor automobilisten. De bond is echter ook bijzonder actief op het gebied van auto- en motorsport en er rijden diverse motorklassen in verschillende ADAC-competities.

Traditiegetrouw huisvest de Nürburgring jaarlijks het FIM WK Superbike-kampioenschap, waarvan ook het FIM WK Supersport deel uitmaakt. Ook het EK Superstock600 en de European Junior Cup rijden op het (moderne) circuit.

Volgens ingewijden is het circuit ‘an sich’ 100 miljoen euro waard. Daarmee zijn de deelstaat Rheinland-Pfalz en de gemeente Ahrweiler, die momenteel eigenaar zijn van het complex, overigens nog lang niet uit de kosten. Vooral het aangrenzende attractiepark kost al jaren meer geld dan het oplevert.