Yoshinari Matsushita verongelukt tijdens training Manx TT


KNMV - 28 mei, 2013

Tijdens de training voor de Supersport 600 bij de TT van Man is de 43-jarige coureur Yoshinari Matsushita om het leven gekomen als gevolg van een crash.

Na het ongeluk, dat plaatsvond bij Ballacrye, op het noordelijk deel van het eiland, werd de (gecombineerde) eerste training voor de Superstock 1000 en Supersport 600 direct stilgelegd. Matsushita is de 21e coureur die deze eeuw tijdens de Isle of Man TT om het leven is gekomen.

De Japanner was op maandag 27 mei op de valreep toegevoegd aan het Tyco Suzuki-team van teameigenaar Hector Neill, het team waarbij ook Guy Martin en Joshua Brookes rijden. Matsushita kwam ’s avonds voor het eerst in actie nadat de eerste trainingen op Man vanwege het slechte weer overdag ruim een half uur waren uitgesteld.
 
Matsushita, die in 2008 de Motegi Endurance Race won, maakte zijn debuut in de Isle of Man TT in 2009 en was sindsdien actief in zowel de Superstock- als de Superbike-raceklasse. Twee jaar geleden werd hij vijfde in de 2011 TT Zero voor elektrische motorfietsen.