Willemsen en Bax klaar voor GP Varsseveld 16 juni


KNMV - 22 mei, 2013

Aan de vooravond van het WK zijspancross raakten vice-wereldkampioen Etienne Bax en tienvoudig wereldkampioen Daniël Willemsen beiden zwaar geblesseerd. Gelukkig zijn ze inmiddels hersteld en kunnen ze op 16 juni de strijd met elkaar aangaan tijdens de Nederlandse zijspancross-GP in Varsseveld.

Geluk bij een ongeluk voor de beide wereldtitelkandidaten was dat er bijna twee maanden tussen de eerste en de tweede Grand Prix zaten, zodat er voldoende tijd was om te herstellen zonder veel puntenverlies op te lopen. Afgelopen weekend was die tweede zijspancross-GP in Oekraïne en Etienne Bax vierde zijn rentree op het WK-niveau met zijn bakkenist Kaspars Stupelis uit Letland met een sublieme GP-overwinning!

Ook tienvoudig wereldkampioen Daniël Willemsen (dit jaar rijdend met de broer van Etienne Bax, Robbie Bax, in het zijspan) maakte in Oekraïne zijn rentree. Een week eerder verbood zijn arts hem nog te starten in een NK-wedstrijd, maar desondanks liet Willemsen zien dat er op drie wielen altijd rekening met hem gehouden moet worden. Hij kwalificeerde zich als tweede, maar kreeg in de opwarmronde van de eerste manche helaas te maken met machinepech.

Willemsen: “Het gevoel in de trainingen was meteen goed. De pijn in de ribben en sleutelbeen was minder dan ik verwachtte, maar de fysieke conditie is nog absoluut niet wat het wezen moet. Helaas konden we in de eerste manche niet van start, omdat mijn motor stuk ging in de opwarmronde. In de tweede manche ging het beter. We konden de koplopers zelfs goed volgen, totdat mijn koppeling stuk ging en ik niet meer voluit kon gaan. Uiteindelijk zijn we nog vijfde geworden, met helaas minder WK-punten dan we hadden gehoopt. Maar ja, ook dat is motorsport. Komende weken starten we nog in de GP’s van Duitsland en Tsjechië en dan rijden we op 16 juni onze thuis-GP in Varsseveld.”

Bijzonder detail is dat Daniël Willemsen in 1999, toen hij op jacht was naar zijn allereerste wereldtitel, ook de Grand Prix van Varsseveld wist te winnen. Misschien kan hij zijn imposante zegereeks veertien jaar na dato in Varsseveld voortzetten!

De Grand Prix zijspanmotocross wordt 16 juni verreden op het circuit De Vennebulten aan de N18 Varsseveld-Lichtenvoorde. De trainingen en kwalificaties zijn zaterdag 15 juni. In het bijprogramma wordt een EK-wedstrijd voor Quads verreden. Meer info: http://www.vamac.nl/

Deelnemerslijst WK Zijspan
Aanvullend Reglement WK zijspan

Deelnemerslijst EK Quads
Aanvullend Reglement EK quads