Wedstrijdverslag MX-selectie 65 en 85cc Denemarken


KNMV - 22 mei, 2013

Het was een natte bedoening op Eerste Pinksterdag in Hedeland, Denemarken. Door de wisselende omstandigheden was het een verrassend weekend, wat het voor een aantal rijders niet makkelijker maakte.

Volgens assistent-trainer Carlo Hulsen was de baan herschapen in een ware modderpoel, maar bleef deze wel keihard door de stenen in de ondergrond. Roan van de Moosdijk ondervond aan den lijve dat dit geen ideale omstandigheden waren.

Het was een heel contrast met de 25 graden van de dag ervoor, liet motocrossbondscoach Marcel Hartman weten. “Het weer zaterdag was droog, zonnig en 25 graden. Zondag kregen we in de loop van de ochtend met flinke regen te maken en ook in de middag bleven we buien houden. Door het verschil in weer was het circuit zaterdag snel en op sommige plekken stoffig. Op zondag was het door de regen een heel ander verhaal, modderig en veel plassen op het circuit, maar naar omstandigheden bleef het circuit goed te berijden.”

Klinkende overwinning

Bij de 65cc-klasse won selectierijder Raivo Dankers, die hiermee de leiding pakte in het Europees Kampioenschap 65cc.

Bij de 85cc reed selectierijder Roan van de Moosdijk een goede training op zaterdag, wat hem een vijfde plek opleverde in de kwalificatierace groep B, na een slippertje. Op zondag behaalde hij in de eerste heat een zeventiende plek, na een een mindere start en twee keer een tussenstop in de pits om zijn bril te wisselen. In de tweede heat lag hij op een tweede plek, maar viel hij bij een aanval op de Finse koploper Kim Savaste uit door een steen.

Raf Meuwissen startte zaterdag na een goed gevoel in de training vanaf een verdienstelijke derde plek in de kwalificatierace groep B. Op zondag behaalde hij in de eerste heat een 23e plek, na een slechte start en direct een brilwissel in de pits. In de tweede heat had Meuwissen een betere start, wat hem een tiende plek opleverde na een degelijke race.

Tot slot een bijzondere vermelding voor Carsten Goedegebure, die overigens geen deel uitmaakt van de selectie; Na een uitvallen in de eerste ronde op zondag met motorpech kwam de Nederlander in de tweede heat sterk terug met een goede start en een supergoede race, die hem een vierde plek opleverde.

Tussenstand EK 65cc Noordwest-Europa
Tussenstand EK 85cc Noordwest-Europa