Twee Nederlanders wildcard in TT


KNMV - 16 mei, 2013

Bryan Schouten en Thomas van Leeuwen hebben beiden een wildcard gekregen voor de komende Dutch TT. Daarmee komt het aantal Nederlandse deelnemers op drie. Jasper Iwema rijdt permanent in de Moto3.

De namen van de twee rijders zijn door de FIM aan de KNMV bevestigd. Beide 18-jarige coureurs komen uit in de Moto3-klasse die op 29 juni op TT Circuit Assen wordt verreden. Bryan Schouten ontving zijn wildcard op voordracht van de KNMV, terwijl Thomas van Leeuwen zijn start via de FIM kreeg toegewezen. Zowel de nationale als de internationale motorbond mogen nog maar één startplaats per categorie aanvragen.

Hoewel Schouten voor de derde en – reglementair – laatste keer met een wildcard tot de TT wordt toegelaten is zijn start geen verrassing. Hij behoort al jaren tot de jonge talenten in de lichte klasse, doet het dit seizoen uitstekend in het Spaans Open en is zelfs koploper in het IDM bij onze Oosterburen. De coureur uit Zevenbergen, die uitkomt voor het Dutch Racing Team, doet alles wat in zijn mogelijkheden ligt om een vaste startplaats in de WK-cyclus te bemachtigen.

Van Leeuwen is afkomstig uit Wezep en hij rijdt voor het raceteam dat zijn achternaam draagt. Hij kan immers terugvallen op een raceminded familie met vele technici, onder wie zijn vader Everhard. In 2011 maakte hij al zijn TT-debuut in de 125c klasse. Thomas rijdt in de Moto3 op een Honda met een Nico Bakkerframe en hij wist de eerste ONK in Hengelo op zijn naam te schrijven.

KNMV Bondscoach Barry Veneman toonde zich gelukkig met de bevestiging: “Het is een goede zaak dat er nu twee Nederlandse jongens mee kunnen doen aan de TT. Ze zijn jong en ambitieus en er wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen op Assen, zodat ze daar goed voor de dag kunnen komen.”