Schalken tweede in ONK Dutch Superbikes


KNMV - 13 mei, 2013

Een dik verdiende tweede plaats is voor Peter Schalken het resultaat van de tweede race in de ONK Dutch Superbikesklasse.

De coureur van het Amici Hoegee Suzuki Racing Team, ging zondag op de Varsselring in Hengelo zelfs voor de volle winst, maar kwam net tekort op winnaar Danny de Boer. “De race had twee rondjes langer moeten duren…”

Schalken, die voor het eerst in zijn carrière vanaf pole position van start mocht gaan, zag niettemin in de eerste bocht teamgenoot Nigel Walraven voorbij komen. “Ik ben toen in gevecht geraakt met titelverdediger Danny de Boer, terwijl we Nigel van ons zagen weglopen. Zelf slaagde ik er niet in genoeg tempo te rijden, waardoor ik een gat liet vallen op De Boer. We hadden de setting van de motor na de kwalificatie iets veranderd en daardoor moest ik even mijn draai vinden. Toen ik het tempo weer eenmaal te pakken kreeg, ging het stukken beter. Ik ben Nigel gepasseerd en had alleen Danny nog te gaan. In de laatste ronde reed ik heel kort op hem. Ik had nét niet genoeg tijd om hem voorbij te rijden.”

Schalken rijdt op pinkstermaandag op zijn (bijna)thuiscircuit Paalgraven in Oss. De Dussenaar is erop gebrand om ook daar een mooie tijd neer te zetten.

Ook zijn teamgenoot Erwin Druijff, die in Hengelo negende werd in het ONK Supersport, hoopt op een sportieve revanche tijdens de pinksterraces.

Kijk voor meer informatie op http://www.amiciracing.nl/