RACE EN ZO Pocketbike trainingsdag


KNMV - 08 mei, 2013

Op woensdag 1 mei organiseerde RAP-Holland op het TT Junior Track in Assen een trainingsdag voor de nieuwe instapklasse Racekids, voor minibike-coureurs van zes tot tien jaar.

Voor de jonge coureurs waren er praktijklessen, waarin aandacht werd besteed aan kijk- en bochttechnieken, proefstarts, zitoefeningen en daarnaast was er ruimte voor  inhaaloefeningen en een racesimulatie.

Jong geleerd, oud gedaan

De komst van de nieuwe RACE-KIDS-klasse voor kinderen van 6 tot 10 jaar is het gevolg van vele uren vrijwilligerswerk en een vruchtbare samenwerking tussen RAP-Holland en de KNMV. Bondscoach Wegrace Barry Veneman twitterde enthousiast een foto vanaf het TT Junior Track in Assen tijdens de trainingssessie.

RACE-KIDS is een mooie opstapklasse, waar jonge kinderen voor € 750,- per raceseizoen (inclusief motor, onderhoud, racepak, raceschoenen, helm en handschoenen) kennis kunnen maken met de motorsport.

Met het NK Pocketbikes, de NSF100- en de Moriwaki-Cup (250cc) heeft Nederland bovendien een gezonde basis voor nieuw talent om verder te kunnen groeien naar de grotere klassen.

Een absolute aanrader dus, die minibikes. Topcoureurs als Michael van der Mark, Jasper Iwema, Tony Coveña en Wayne Tessels zijn er groot mee geworden!

Kijk voor meer informatie op www.rap-holland.nl en klik hier om het jonge talent in actie te zien.

Tim Haars van Villa Achterwerk nam in 2012 ook al eens deel aan een minibike-training onder toezicht van Barry, kijk hier voor een uitgebreid verslag van zijn bevindingen op Uitzendinggemist.nl (vanaf 00:47).