ONK supermoto Lelystad 26 mei


KNMV - 21 mei, 2013

De Belgen domineren het ONK Supermoto. Regerend kampioen Marc Fraikin komt op 26 mei als leider naar de vierde wedstrijd van het seizoen. De 38-jarige Waal twijfelde lang of hij actief bleef in de sport, op het Midland Circuit van Lelystad zal hij proberen te laten zien waarom hij nog geen afscheid kan nemen!

Na drie wedstrijden zien we slechts drie Nederlanders in de top tien van het ONK Inters. Fraikin leidt en heeft nu al 19 punten voorsprong op landgenoot Kevin Novelli-Vieillevoye. Op de derde plaats zien we Marcel van Drunen, de 42-jarige Brabander is de beste Nederlander in de tussenstand ondanks het uitvallen van één manche in Lelystad. De Belgen Romain Kaivers en Michael Berben maken de top vijf compleet. De tweede Nederlander in de tussenstand, Devon Vermeulen, moeten we helaas missen op 26 mei door een wedstrijd om het Europees Kampioenschap. De 18-jarige Vermeulen is de enige rijder die dit seizoen Fraikin wist te kloppen, wie volgt?

In de Euro-klasse is Walter de Jong de leider in de tussenstand op slechts één punt gevolgd door Arjan Schouten! Deze heren lijken te gaan strijden om de titel want derde man Thomas Hendriks heeft nu al 77 punten achterstand.

Ook in de Nationale-klasse heeft een Belg de leiding, Nicolas Decaigny leidt voor Mark ten Hoeve en Michel Nieuwland. Bij de Jeugd is de leiding in handen van voormalig kampioen Milan Merckelbagh. De Limburger won de wedstrijd in Boekel waar Troy van der Vinne na een crash in de training niet meer in actie kon komen. Van der Vinne won de eerste twee wedstrijden maar moet nu achtervolgen in de titelstrijd.

De trainingen beginnen, door de vergunning, pas om 10.00 uur. De wedstrijden beginnen omstreeks 12.30 uur. Alle klassen rijden twee manches over 20 minuten en een ronde.

Deelnemersinformatie

Aanvullend Reglement
Tijdschema 1 groep nationaal, 1 groep euro

Tijdschema 2 groepen nationaal, 1 groep euro