Nieuwe attractie in TT week


KNMV - 10 mei, 2013

Onder de naam ‘TT Balloon Festival’ is een nieuw evenement toegevoegd aan de festiviteiten rond de Dutch TT die van 27 tot 29 juni 2013 wordt verreden.

Op woensdag 26 juni, een dag voordat de trainingen van start gaan, zijn diverse grote ballonnen te bewonderen op de parkeerplaatsen aan de noordkant van het circuit, direct naast de TT Hall. Publiekstrekkers daarbij zijn de ‘special shapes’, waaronder een schitterende Garfield van bijna 40 meter hoogte. De TT Hall is de uitvalbasis van dit gratis gezinsevenement met speciale arrangementen voor de ballonvaarders en hun gasten. De grote luchtballonnen kunnen vanwege de thermiek alleen ’s morgens vroeg of ’s avonds opstijgen en varen.

Vanaf 17.00 uur worden er verschillende luchtvaart gerelateerde activiteiten gehouden. Zo zijn er modelballonnen van ca. 7 meter grootte, waarmee instructie wordt gegeven en wordt uitgelegd hoe het varen met een ballon werkt. Daarnaast is de organisatie bezig met het opzetten van verschillende workshops en demonstraties.

Het TT Balloon Festival past in de filosofie van de TT-organisatie om aan de Dutch TT een aantal breedschalige evenementen toe te voegen. De TT Run, het TT Festival en het stuntprogramma op de wedstrijddag zijn daar andere voorbeelden van.

Bron: TT Circuit Assen