MX-stage Frankrijk verloopt naar wens


KNMV - 29 mei, 2013

De motocross-stage van de EK-, WK- en ADAC-coureurs (Duitse competitie) in het Franse Avesnes-sur-Helpe verloopt ondanks een ietwat vochtige start prima.

Dat meldde MX-bondscoach Marcel Hartman op dinsdag vanuit Frankrijk. Volgens Hartman heeft de organiserende club de accommodatie prima geprepareerd. “De natte plekken in de baan zijn de avond ervoor nog aangepakt en inmiddels begint de baan lekker op te drogen”,  aldus Hartman.

Het circuit, dat net over de Noord-Franse grens ligt, is door zijn serieuze hellingen een uitdagende trainingsaccommodatie, waar de in totaal 25 coureurs onder meer kunnen werken aan hun bochtensnelheid en remtechniek. Daarnaast is er ruimte voor individuele begeleiding. Alle klassen rijden mee, van 65cc tot en met MX1.

Volgens de bondscoach is de stage ook een prima gelegenheid om de coureurs in de praktijk aan het werk te zien en een inschatting te kunnen maken van hun progressie. “Niet iedereen heeft ervaring op dit soort banen, vooral voor de kleintjes zijn de hellingen even wennen. Alle coureurs bouwen door middel van deze stage ervaring op en het houdt ze scherp.”
In totaal duurt de stage twee dagen. Voor de MX1- en MX2-coureurs is het een mooie gelegenheid om hun Frans op te halen, de volgende MX GP is namelijk op 9 juni in Ernée, iets ten westen van Le Mans.

Kijk voor meer informatie op de Twitter-pagina van bondscoach Marcel Hartman.