MX-bondscoach maandag op tv


KNMV - 16 mei, 2013

Omroep Gelderland zendt op tweede pinksterdag om 18.20 uur een reportage uit, waarin motocross-bondscoach Marcel Hartman voor het voetlicht treedt.

De reportage is onderdeel van het tv-programma Clubgenoten, dat wordt uitgezonden op Omroep Gelderland. In de uitzending belichten de programmamakers de twee jeugdteams waarmee Hendrik Jan Lovink, één van de oprichters van de Zwarte Cross en Jovink & the Voederbietels, samen crosste.

Jeugdsentiment

Marcel heeft eind jaren tachtig met Hendrik Jan gecrost in het Iveco-Integra-jeugdteam, opgezet door Gerard Kruiper en uniek voor die tijd.

In deze speciale aflevering van Clubgenoten herenigt Carrie ten Napel oud-motorcrosser én multi talent Hendrik Jan Lovink met zijn oude crossmaatjes van het PMC-team uit 1987. Carrie blikt met Hendrik Jan terug op zijn motocrosscarrière en daagt hem uit tot een crosswedstrijdje. Uiteraard komen Jovink en de Voederbietels, de Backcorner Boogie Band en Lovinks werk voor de Zwarte Cross ook uitgebreid aan bod.

De uitzending is te bekijken op maandag 20 mei, tweede pinksterdag om 18.20 uur op Omroep Gelderland. Heb je ‘m gemist? Geen nood, de uitzending wordt daarna elk uur om tien minuten voor half herhaald.

Kijk voor meer info op www.omroepgelderland.nl en klik hier om Marcel te volgen op Twitter.

Klik hier om de promo te bekijken.