Minister biedt gedupeerde rijexamenkandidaten 150 euro


KNMV - 16 mei, 2013

Minister Schultz van Haegen (IenM) biedt rijexamenkandidaten die tussen december 2012 en januari 2013 geen praktijkexamen konden doen vanwege sneeuw en gladheid een eenmalige, financiële tegemoetkoming van 150 euro.

De coulanceregeling geldt alleen voor kandidaten die hun rijexamen A en BE niet konden inhalen voor 19 januari en daardoor vielen binnen de nieuwe regels van de Derde Rijbewijsrichtlijn.
 
Hierdoor moesten kandidaten meerdere examens afleggen om over dezelfde bevoegdheden te beschikken als voor 19 januari. Ook kregen rijbewijs BE-kandidaten na een geslaagd examen een rijbewijs waarmee minder zware aanhangwagens getrokken mogen worden.

Gratis examens

Minister Schultz van Haegen ging over op de coulanceregeling, nadat zij het CBR de opdracht had gegeven onderzoek te doen naar een mogelijke tegemoetkoming in de vorm van gratis examens. “De minister hoefde niet voor een regeling te kiezen, maar besloot een geste te maken naar de mensen die geen examen hebben gedaan”, verklaart Coen Sleddering, woordvoerder van het CBR.
 
Volgens het CBR gaat het om circa 1.000 tot 1.500 kandidaten in heel Nederland die voor deze onverplichte tegemoetkoming in aanmerking komen. De betrokken kandidaten hebben gisteren een brief van het CBR ontvangen waarin zij gewezen worden op de regeling. Om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming moeten zij voor 15 augustus 2013 het aanvraagformulier terugsturen.

Klik hier voor de actuele tarieven van CBR-examens.

Bron: Verkeerspro.nl