Gloednieuwe baan voor pinksterraces Stadskanaal


KNMV - 15 mei, 2013

Pinkstermaandag 20 mei staat in de internationale baansportwereld synoniem voor Stadskanaal. Nadat het evenement – vanwege het niet ter beschikking hebben van een baan – een jaar van de kalender is geweest, zijn de Pinksterraces in volle glorie terug.

Vanwege de goede samenwerking met de Gemeente Stadskanaal, die onder andere de grond voor de nieuwe baan ter beschikking heeft gesteld, was het aan sportambtenaar Gerard Gerrits de eer om samen met meervoudig Nederlands- en Europees zijspankampioen William Matthijssen de eerste sporen in het maagdelijk gras te trekken.

Ook het lokale racetalent heeft al even kennis mogen maken met hun nieuwe thuisbaan. Na afloop waren de coureurs vol lof.

Klinkende namen

Op Pinkstermaandag komt ‘Knoalster’ oftewel inwoner van Stadskanaal Randy Oldenziel in actie in de Internationale Specialklasse. Zijn plaatsgenoot en regerend Nederlands kampioen Mark Stiekema moet helaas vanwege gezondheidsproblemen verstek laten gaan. Stiekema rijdt hoogstwaarschijnlijk pas weer mee op 7 juli in Noordwolde. 

William Matthijssen en zijn zus Nathalie Stellingwerf – Matthijssen staan aan de start in de Internationale Zijspanklasse. Niels Remmelts, Bertjan Bos en Mark Beishuizen (van wie de laatste twee ook in Stadskanaal wonen) komen uit in de klasse Specials Nationalen.

Naast de Shorttrack ST1 komen ook de nostalgische motoren in actie op de nieuwe baan in Stadskanaal.

Kinderen zijn uiteraard ook van harte welkom, zij kunnen tot en met 12 jaar gratis naar binnen. Voor de kleinsten is er een springkussen, schminken, bungee-jump en gratis popcorn. Kortom, fun voor de hele familie!

De trainingen op pinkstermaandag 20 mei beginnen rond de klok van 10 uur, het grote spektakel begint om 13.00 uur.
 
Meer informatie is te vinden op: www.pinksterracesstadskanaal.nl of via Facebook en Twitter.

Klik hier voor de deelnemerslijst

Klik hier voor de wedstrijdindeling

Klik hier voor het (gewijzigde) blokschema van het deelnemersveld in de Internationale Specials-klasse in verband met het niet meerijden van Mark Stiekema.