Briljante campagne


KNMV - 24 mei, 2013

Mocht je soms raar opkijken van de Nederlandse verkeersveiligheidscampagnes, in Engeland kunnen ze er helemaal wat van.

?

De campagne ‘Twist and Ride’ is opgezet door de ‘Cambridgeshire and Peterborough Road Safety Partnership’ (CPRSP), die probeert motor-, scooter- en brommerrijders ervan te overtuigen dat ze moeten nadenken terwijl ze aan hun gashendel draaien. ‘TWIST’ staat namelijk voor ‘That’s Why I Should Think’.

In Groot-Brittannië lopen motorrijders vijftig keer meer gevaar dan de gemiddelde verkeersdeelnemer. In 2011 raakten aan de overkant van de Noordzee 5609 motorrijders betrokken bij ernstige ongevallen. “Of je net je rijbewijs hebt of al twintig jaar ervaring hebt, je rijvaardigheid op peil houden met cursussen helpt je om op je motor te blijven zitten, de rest voor te blijven én het er levend en in één stuk vanaf te brengen”, aldus de organisatie.

Animatie met een ’twist’

De meest in het oog springende feature van de campagnewebsite Twistandride.net is echter een hilarische animatie over wat er allemaal mis kan gaan. In het filmpje komen wildcrossers, scootertuig, speedfreaks en toerbuffelrijders er niet mals vanaf. Evenals de Beatles overigens, en BMW GS-rijders, maar dat terzijde. Wat eerst nog begint als een opgevoerde versie van de videoclip ‘Ik neem je mee’, ontaardt al snel in een (nogal) bloederige slachtpartij. Kijkertjes onder de zes jaar kunnen het dus beter bij Gers Pardoel houden.

Moraal van het verhaal: hoe goed je ook rijdt, hoe lang je ook rijdt, er is altijd ruimte voor verbetering…

Gelukkig hoef je niet naar het Verenigd Koninkrijk te verhuizen voor een rijvaardigheidstraining.

Of je nu van offroad-rijden houdt, van racen of van toeren, bij de KNMV kun je terecht voor een passende VRO-cursus. Kijk snel op onze site!