Alle klassen op oorlogssterkte in Oss


KNMV - 14 mei, 2013

Tijdens het pinksterweekend van 19 en 20 mei 2013 lijkt er een ware invasie van Belgische rijders te gaan plaatsvinden op het Paalgravencircuit in Oss.

Door de samenwerking van de KNMV en de Belgische Motorbond BMB zullen er naast de Nederlandse top namelijk vele Belgische coureurs aan de start staan. Volgens de organisatoren een positieve ontwikkeling omdat er zo weer volle startvelden te zien zijn, wat het kijkgenot ongetwijfeld ten goede zal komen.

Extra spannend

Na enkele jaren afwezigheid wordt de chicane, die sinds het wijzigen van de rijrichting niet meer is gebruikt, weer aan het circuit toegevoegd. Dit is aantrekkelijker voor de rijders en ook voor het publiek, dat de coureurs op deze locatie kan aanmoedigen vanaf een tribune. Naar verluidt zijn deze wijzigingen inmiddels door de circuitkeuring gekomen.

De Pinksterraces zijn het 2e ONK-evenement van dit seizoen, wat betekent dat de titelstrijd nog volledig open ligt. Favorieten zijn onder anderen Bryan Schouten, Bo Bendsneijder en Jorel Boerboom in de Moto3, Raymond Schouten, Kervin Bos en Kevin van Leuven in de Dutch Supersport en Danny de Boer, Peter Schalken en Randy Gevers in de Dutch Superbikes. Bij de zijspannen gaat de strijd tussen Bennie Streuer / Freek Dirksen, Colin Nicholson / Jarno van Lith en Kees Kentrop / Gerard Daalhuizen.

Naast de gebruikelijke ONK-klassen kunnen de bezoekers genieten van de Supermono’s en Classics. Evenals in 2012 zal er op zondag 1e Pinksterdag na de ONK-trainingen weer een 3 uursrace worden verreden in de geest van de 24 uren van Oss uit de jaren zeventig. Voor deze race, die samen met de stichting SAM wordt georganiseerd, hebben zich inmiddels al 40 teams aangemeld.

Klik hier voor het Aanvullend Reglement

Kijk voor meer info op http://www.wegraceoss.nl/