Voorlopige deelnemerslijst Superstock 1000cc Cup


KNMV - 15 maart, 2013

De FIM heeft de voorlopige deelnemerslijst bekendgemaakt van de 2013 Superstock 1000cc Cup. De lijst bevat 27 deelnemers, waaronder dit jaar geen enkele Nederlander.

Overigens rijdt er wel een Nederlands team mee, het EAB Ten Kate Junior team, met de Zuid-Afrikaan David McFadden als coureur.

Met 27 rijders uit 13 verschillende landen en zes verschillende motormerken is ook komend seizoen de Superstock 1000cc Cup goed bezet. Deze internationale klasse rijdt ook in Assen tijdens het Wereldkampioenschap Superbike, dat wordt verreden van 26 tot en met 28 april.

Kawasaki is met 13 motoren veruit het best vertegenwoordigende merk in de klasse. Ducati en BMW volgen Kawasaki met elk vijf motoren, terwijl er twee Honda’s, één Suzuki en één Aprilia op de voorlopige lijst vermeld staan.
 
In 2013 komen er in de FIM Superstock 1000cc Cup maar liefst acht Italianen, vijf Fransen, twee Zweden, twee Zuid Afrikanen en twee Zwitsers aan de start, terwijl de overige acht landen allemaal met één rijder vertegenwoordigd zijn.

Klik hier voor de voorlopige FIM deelnemerslijst van de Superstock 1000cc Cup.

Klik hier voor meer informatie over het World Superbike-kampioenschap.

Bron: Racesport.nl