Praktijkles voor aspirant-trainers


KNMV - 18 maart, 2013

De cursisten van de KNMV motorsporttrainersopleiding MT-2 en MT-3 zijn op zaterdag 16 maart voor het eerst aan de slag gegaan met eigen lesvoorbereiding en oefenrijders.

De praktijkles werd gehouden op op het circuit van MAC Veldhoven. In de ochtend waren er twee secties op de grote baan uitgezet en ook op de jeugdbaan oefende een trainersgroep.

Diverse oefenrijders waren met de cursisten meegekomen, met onder anderen een groep oefenrijders van MC Deurne (onder leiding van Corrien Volleberg). Het circuit lag er prima bij en voor de oefenrijders betekende dat veel rondjes rijden, met tussentijdse instructie van de cursisten.

De praktijkdagen zijn belangrijk voor de trainers-in-opleiding, zij leren die dag van hun fouten en observeren hoe andere medecursisten op de baan een trainingsoefening geven. Tussen de middag gaf KNMV bondscoach Motocross Marcel Hartman nog extra aanwijzingen waarop je moet letten als je als trainer voor een groep staat. De cursisten gaan nu weer op eigen terrein verder met hun voorbereidingen en les-/examenopdrachten en in april a.s. is de volgende praktijkdag op een ander motocrosscircuit.