Stephan Schaller nieuwe voorzitter ACEM


KNMV - 23 maart, 2013

Stephan Schaller, topman van BMW Motorrad, is op donderdag 21 maart benoemd tot de nieuwe voorzitter van de ACEM (Association des Constructeurs Européens de Motocycles).

De ACEM zetelt in Brussel en is de overkoepelende organisatie van Europese fabrikanten van motorfietsen, scooters, trikes en quads.

Schaller (54) volgt voormalig BMW-topman Hendrik von Kuenheim op, die vanaf 2011 ACEM-voorzitter was.Von Kuenheim (52) wordt leider van de automobieltak van BMW in Azië, Oceanië en Zuid-Afrika.Vice-voorzitter van de ACEM blijft KTM-topman Stefan Pierer (56), die voor von Kuenheim de rol van ACEM-voorzitter vervulde.

In zijn speech benadrukte Schaller dat de ACEM de brandstofbesparende voordelen van scooters, motoren en andere voertuigen in deze categorie verder wil promoten. “Ze vormen een verbetering van de leefkwaliteit. Onze voertuigen bieden een hoog mobiliteitsniveau en verdienen erkenning als vervoermiddel. Er zijn ongeveer 37 miljoen ‘powered two-wheelers’ in Europa, die door een groeiend aantal inwoners van Europa dagelijks privé en zakelijk worden gebruikt om files te slim af te zijn en om een parkeerplek te vinden in de stadscentra.”

De kersverse ACEM-voorzitter gaf ook zijn mening over de economische situatie: “Recent heeft de Europese motorfietsindustrie veel gedaan om de urgente problemen te pareren die de economische crisis met zich meebrengt. Daarbij hebben we nooit het doel uit het oog verloren om toe te werken naar groenere en veiliger mobiliteit en terug te keren naar een duurzame groei van het aantal banen.”

Meer info: http://www.acem.eu/