Schumacher test IDM-racemotor


KNMV - 12 maart, 2013

De Duitse coureur Michael Schumacher heeft maandag weer eens ouderwets gas gegeven op het circuit van Valencia, ditmaal op een motor.

De voormalig wereldkampioen, die drie maanden geleden afscheid nam van de Formule 1, reed een aantal testronden op een Honda CBR1000RR van team Holzhauer Racing Promotion (HRP). Bij de test werden zowel de machine als een aantal banden van Dunlop aan de tand gevoeld. De organisatie van het internationaal Duits kampioenschap wegrace (IDM) testte op Valencia drie dagen lang banden en motoren in de Superbike-klasse.
 
Geen comeback
“Ja, hij zit weer op een motor”, bevestigde zijn manager Sabine Kehm. “Maar races gaat hij niet meer rijden.” Het optreden van de 44-jarige Schumacher in Valencia was angstvallig geheim gehouden. Zelfs zijn teamcollega van HRP, Michael Ranseder, wist van niets.
Schumacher waagde al eens eerder de overstap naar een tweewieler, zo reed hij in 2007 al eens op een Ducati Desmosedici. In februari 2009 kwam hij tijdens testraces in Cartagena echter zo zwaar ten val, dat hij zijn rentree in de Formule 1 erdoor moest uitstellen. ‘Schumi’ wilde in de zomer van dat jaar terugkeren bij Ferrari als vervanger van Felipe Massa, maar moest dat plan laten varen omdat hij vanwege nekklachten nog niet in staat was om te rijden.
De zevenvoudig wereldkampioen maakte in 2010 alsnog zijn comeback in de Formule 1 in dienst van Mercedes. Dat werd geen groot succes. Schumacher besloot daarom eind 2012 te stoppen.
 
Bron: ANP