RW Racing GP 2013 officieel gelanceerd


KNMV - 14 maart, 2013

Op het hoofdkantoor van sponsor Gamma in Leusden is donderdagochtend het RW Racing GP Moto3-team voor 2013 gepresenteerd.

De Nederlander Jasper Iwema en de Tsjech Jakub Kornfeil zijn de nieuwe coureurs, zij werden voorgesteld aan pers en sponsors door voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos. Ook de Kalex KTM Moto3-motoren van het team werden onthuld.
 
Teameigenaar Roelof Waninge heeft hoge verwachtingen. “Het is het derde jaar van het team. We hebben twee uitstekende jaren achter de rug met een achtste en een tweede plaats in het wereldkampioenschap voor Luis Salom. We hopen dit seizoen in de top 8 te komen met Jakub Kornfeil en de top 15 voor Jasper Iwema.”
 
Teammanager Jarno Janssen beseft dat het niet eenvoudig zal zijn die resultaten te behalen. “Ieder jaar is anders. Ja, we hebben veel ervaring in huis en we hebben twee topjaren gehad, maar dit is een nieuw team. Het niveau van de competitie in de Moto3 is alleen maar hoger geworden. Maar zowel Kornfeil als Iwema heeft bewezen in staat te zijn tot goede resultaten. Onze verwachtingen zijn realistisch, maar we zullen er met z’n allen hard voor moeten werken en het maximale geven.”
 
Jasper Iwema liet weten dat het RW Racing GP-team voor hem voelt als thuiskomen en dat hij er na twee slechte seizoenen weer helemaal klaar voor is: “Ik heb de hele winter hard getraind. Ik ben twee maanden in Spanje geweest om elke dag te trainen met de crossmotor en de supermoto. Op deze manier heb ik mijn techniek en gevoel met een motorfiets flink kunnen verbeteren. Het betaalde zich in de eerste tests al meteen uit: ik heb veel meer vertrouwen.”
 
De Tsjech Jakub Kornfeil – in 2009 kampioen van de Red Bull MotoGP Rookies Cup – bekende dat hij al twee jaar naar RW Racing GP lonkte. “Ik was vanaf het begin onder de indruk. Het is een van de beste teams in de Moto3. Ik wilde hier echt graag rijden. Mijn doel is om een paar podiumplaatsen te behalen en uiteindelijk in de top 8 van het klassement te eindigen.”

Klik hier voor meer info over het RW Racing GP-team.
Klik hier voor de officiële website van Jasper Iwema.