Motocross Oldebroek gaat door


KNMV - 12 maart, 2013

Goed nieuws voor de Stichting Circuit Oldebroek (SCO): Op maandag 11 maart bepaalde de voorzieningenrechter in Arnhem dat twee motocross-evenementen op het circuit toch mogen doorgaan.

Twee omwonenden van het circuit wilden twee motocrosswedstrijden tegenhouden, die op 23 en 30 maart waren gepland. De evenementenvergunning hiervoor was al aangevraagd door SCO, bij de gemeente Oldebroek. Op 7 maart was er een zitting bij de voorzieningenrechter in Arnhem, waarbij de twee bezwaarmakers en de gemeente Oldebroek aanwezig waren. Stichting Circuit Oldebroek was aanwezig als derde belanghebbende.

Op maandag 11 maart volgde de uitspraak van de voorzieningenrechter, waaruit bleek dat de rechtbank het ‘verzoek tot het schorsen van de vergunning’ heeft afgewezen en dat de geplande evenementen gewoon door mogen gaan. SCO laat weten uitermate blij te zijn.

“Voor de verdere toekomst hopen wij in goede harmonie en met een prettige samenwerking verder te kunnen gaan met de buurtbewoners. We zijn blij te merken dat zoveel mensen ons een warm hart toedragen. Dit merken wij uit de reacties en berichten die we ontvangen”, aldus het bestuur van SCO.