MOTOPIA nieuw Nederlands motorevenement


KNMV - 28 maart, 2013

Nederland heeft er een nieuw motorevenement bij. En wat voor één! Op zondag 7 april 2013 beleeft de allereerste editie van MOTOPIA zijn vuurdoop. Lees snel verder, want je kunt tickets winnen!

MOTOPIA is uniek in zijn vorm en opzet: een samensmelting van klassiek, retro en modern op een droomlocatie: het DRU Industriepark, een voormalige ijzergieterij aan de Oude IJssel in Ulft, op 30 minuten van Arnhem. Het gehele DRU Terrein kent 7 monumentale gebouwen, een grote eventweide en heeft een totale oppervlakte van 25 hectare.
 
Sfeervolle setting
Het hart van MOTOPIA wordt gevormd door de SSP-hal: een markante industriële hal van 5000m2, die onderdak biedt aan een bijzondere collectie motorfietsen. Daarnaast vind je hier een concours ‘d’ elegance, een custom beursprimeur en een breed aanbod van onderdelen, kleding & lifestyle. Harley-Davidson is aanwezig met een ‘Harley Expo Truck’, waar je alle nieuwe H-D-modellen van 2013 kunt bewonderen.
Het buitenterrein van het DRU Industriepark vormt het decor voor alle soorten en maten motorfietsen van clubs en bezoekers. Er is een wheelie-simulator en je kunt er kijken naar een minibike-demonstratie van Race & ZO, waarin ervaren rijders je laten zien wat er allemaal mogelijk is met zo’n minimotor. Op de eventweide is een crossbaan ingericht, waar je ook kunt genieten van diverse demonstraties. Het totale terrein biedt plaats aan zo’n 5000 motoren.
 
Andere aanpak
Het idee voor MOTOPIA is bij de organisatie ontstaan na het succesvolle Youngtimer Event Forever Young, een evenement voor auto’s uit de jaren 70/80/90. “We denken dat MOTOPIA een mooie start is van het motorseizoen. We onderscheiden ons door de vorm, die tussen een beurs en meeting in zit. Zo ontstaat er een unieke samensmelting van bezoekers, exposanten en vele soorten motorfietsen: van Solex tot Ducati, en van Vespa tot Harley. En dat op de mooiste locatie van Nederland!”, aldus de organisatie.
 
Alle informatie voor bezoeker en exposant is terug te vinden op de website www.motopia.nl en op de MOTOPIA-Facebookpagina. Tickets kosten € 10,- aan de kassa of € 7,50 als je ze online bestelt. Alle motorfietsen parkeren gratis op het DRU Industriepark. Clubs profiteren van een speciaal kortingstarief op de toegang.

Winactie KNMV
Inmiddels is onze winactie gesloten. Hieronder vind je de vijf gelukkige winnaars. Gefeliciteerd en heel veel plezier bij dit wervelende evenement. Tot ziens op 7 april in Ulft!

  • Rob Tersteeg
  • Mieke Lustig
  • Antony Vergote
  • Tom Berkouwer
  • Jacqueline Valk