Molenaar NSF100 Championship op 1 april van start


KNMV - 20 maart, 2013

Op Tweede Paasdag, maandag 1 april, gaat op het wielercircuit in Brakel de 2013-competitie van het Molenaar NSF100 Championship van start.

Om goed voorbereid aan de start te verschijnen, traint de selectie in het weekend van 23 en 24 maart alvast op het TT Junior Track in Assen. De twintig jonge coureurs, in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar, staan te trappelen om de strijd met elkaar aan te gaan. Dit jaar rijdt er één dame mee.
 
Toegankelijke klasse
Het succesvolle Molenaar NSF100 Championship begint inmiddels aan zijn vijfde seizoen en is een wegracekampioenschap voor de jeugd van 10 t/m 14 jaar en bestaat uit 16 wedstrijden verdeeld over 8 dagen. De wedstrijden worden veelal op outdoor kartbanen gereden. Elke coureur rijdt op een Honda NSF100; voorafgaand aan een wedstrijd worden de motoren verdeeld over de coureurs zodat zij zo eerlijk mogelijk aan de start verschijnen. Door het hoge niveau van het kampioenschap is dit een ideale opstap naar een hogere klasse in de wegracesport. Publiek is bij alle wedstrijden van harte welkom om de verrichtingen van de coureurs van dichtbij te komen bekijken. De paddock is vrij toegankelijk.

Vruchten afwerpen
Het Molenaar NSF100 Championship is gestart in 2009 gestart met maar een doel: nieuwe Nederlandse rijders een springplank bieden naar een hoger niveau in de wegracesport. Dat dit initiatief zijn vruchten na enkele jaren afwerpt moge duidelijk zijn: Scott Deroue, de eerste winnaar van het NSF100 Championship heeft inmiddels een plek gekregen bij het RW Junior team nadat hij twee jaar actief mocht zijn tijdens de Red Bull Rookies Cup. Ook Livio Loi heeft in 2012 Red Bull Rookies Cup mogen rijden; in dat zelfde jaar was hij ook actief in het Spaanse Moto 3 kampioenschap. Bo Bendsneyder heeft afgelopen jaar bewezen een echt groot talent te zijn, door in 2012 zowel de Moriwaki GP3 JuniorCup als ook de Yamaha R125 cup op zijn naam te schrijven.
 
Een actueel overzicht van de wedstrijddata, de tussenstand en de namen van de coureurs staan op de website: www.nsf100championship.nl
 
Bron: Racesport.nl