Lees alles over de belevenissen van de wegrace-selectie!


KNMV - 03 maart, 2013

Wegrace-bondscoach Barry Veneman had in Spanje zijn handen vol tijdens de eerste winterstage van zijn wegraceselectie. Het weerhield hem er niet van om een prachtig dagboek bij te houden.

Tijdens de wintermaanden reist de wegraceselectie twee keer een week af naar Noord-Spanje, om de barre winterkou in Nederland te ontlopen. Maar dat het ook in Noord-Spanje niet altijd koek en ei is, blijkt wel uit de sneeuwhoogte die Barry meldt in zijn relaas. Vijftien centimeter maar liefst! Opmerkelijk genoeg heb je daar in Spanje meer last van, dan in Nederland. Je kunt er alles over lezen in het reisverslag.

Gelukkig is Barry niet voor één gat te vangen en heeft hij van tevoren meerdere circuits bezocht om voldoende uitvalsmogelijkheden te hebben. Albacete, Valencia en Cartagena liggen op slechts 150 kilometer van elkaar, maar de weersomstandigheden verschillen als dag en nacht. Op de eerste trainingsdag (zondag 24 februari) meldt Barry bijvoorbeeld nog via zijn Twitteraccount @TalentKNMV: “Dag 1 KNMV winterstage afgerond, veel kunnen rijden op bijna privé Cartagena. 20 graden! Op naar dag 2!”

Het Twitteraccount van de wegrace-bondscoach telt inmiddels 780 volgers. Barry heeft al meer dan duizend tweets op zijn naam staan en geeft je een uniek kijkje in de wereld van de wegracerij. Wist je bijvoorbeeld dat je een pot koude chocopasta heel makkelijk smeerbaar kunt maken met een bandenwarmer? Nee? Dan wordt het hoog tijd om @TalentKNMV te volgen! 

Van zaterdag 23 februari tot en met zondag 3 maart verblijft de bondscoach met vier van zijn pupillen van de KNMV Talentselectie in Noord-Spanje voor de eerste jaarlijkse winterstage. De tweede winterstage staat gepland van zaterdag 9 maart tot en met zondag 17 maart. In 2013 begeleidt hij de jonge coureurs Bo Bendsneijder, Bryan Schouten, Jorel Boerboom, Kevin Valk, Scott Deroue, Wayne Tessels en Koen Meuffels.

Klik hier voor het verslag van dag 2