Internationaal debuut De Jong in Assen


KNMV - 09 maart, 2013

Ruben de Jong (20) sleepte op vrijdag 8 maart 2013 een verdienstelijke tweede plaats binnen, tijdens zijn eerste internationale wedstrijd in Assen voor de Roelof Thijs Bokaal.

Na 23 bloedstollende heats in het ijsstadion van De Bonte Wever, waarbij steeds vier rijders op het ijs tegen elkaar streden, plaatste hij zich totaal onverwacht voor de finale. De getalenteerde nieuwkomer stal daarmee de harten van het publiek. De 20-jarige Fries eindigde op een geweldige tweede plaats, achter Niklas Svensson. De winnende Zweed mocht de bokaal ontvangen uit handen van niemand minder dan ijsspeedwaylegende Roelof Thijs zelf.

Nederlandse delegatie
Andere Nederlandse nieuwkomers in Assen waren Robert-Jan Bangma en Dirk Werkman. Zij vielen uit in resp. de vijfde en de tiende heat. In december 2012 bereidden Bangma, Werkman en De Jong zich voor in het Zweedse Funasdälen, waar zij een intensieve training van drie dagen hielden op een bevroren meer.

Dankzij de deelname van Gerrit Schukken, Hendrik Hamstra en Simon Reitsma kwam het totaal aantal Nederlandse deelnemers aan de Roelof Thijs Bokaal in Assen op zes en was Nederland bij deze internationale wedstrijd zeer goed vertegenwoordigd.

Op zaterdag en zondag 9 en 10 maart wordt in Assen het WK ijsspeedway verreden. Dit jaar wordt het extra spannend, omdat de Nederlandse coureurs René Stellingwerf en Sven Holstein meerijden.

Meer informatie vind je op http://www.ijsspeedway-assen.nl/

Uitslagen finale:
1. Niklas Svensson (SE)
2. Ruben de Jong (NL)
3. Max Niedermaier (D)
4. Ove Ledström (SE)