De KNMV komt naar je toe!


KNMV - 11 maart, 2013

De KNMV was op donderdag 28 februari in Venlo, op speciaal verzoek van de tienjarige Dinand.

Secretaris Rinze Bremmer van de KNMV-motocrosscommissie hield een presentatie op de Talentencampus in Venlo, waarbij hij de kinderen meer vertelde over onder meer motocross en quadrijden. Dit tot groot plezier van de leerlingen, die één en al oor waren. Een filmpje over de start van de MX-GP voor dames in Lierop werd met gejuich ontvangen.

De Talentencampus is een samenwerkingsverband van een aantal scholen en organisaties in de regio Noord-Limburg, voor kinderen die moeite hebben met leren en daar extra begeleiding bij nodig hebben. Dinand heeft bijvoorbeeld een ernstige vorm van dyslexie. Het weerhield hem er niet van om samen met zijn juf Els, die ‘remedial teacher’ is, maar liefst zeven boekjes te schrijven over zijn favoriete hobby: motocross.

Dinand crost niet alleen graag, maar leest inmiddels ook veel over zijn hobby. Volgens zijn lerares heeft het Dinand erg geholpen. Onlangs behaalde de jonge motocrossfan zelfs voor de eerste keer een leestoets. Een hele overwinning.

Ook het houden van een spreekbeurt ging Dinand prima af. In navolging van Rinze vertelde hij iets over zijn eerste boek, dat helemaal over motocross gaat. Voor de gelegenheid had hij zijn crosshelm meegenomen.

Juf Els liet na afloop weten dat de kinderen nog veel hadden nagepraat. Ook Rinze was zeer tevreden over het bezoek: “Het was een supergeslaagde dag, de kinderen vonden het allemaal erg interessant en Dinand was ‘king of the classroom’, die was helemaal in zijn nopjes, erg leuk!”