Winterstage wegrace – dag 6 (zaterdag 2 maart)


KNMV - 03 maart, 2013

Na de perikelen in Albacete hebben we gisteren een geweldige dag gereden in Valencia. Perfect weer en geen problemen bij de rijders.

Bij Scott hebben we gewerkt aan zijn baankennis en het verbeteren van de motor voor zijn rijstijl, de Kalex is een bijzondere motor. Gedurende de dag hebben we een racesimulatie geprobeerd en ook nog een ‘time attack’ aan het eind. Er was toen wel veel verkeer op de baan, maar we kunnen tevreden zijn.

Bo heeft veel ronden gereden, had technisch alles voor elkaar, zonder problemen. Het nieuwe pak knelde nog een beetje, dus zijn we met het oude pak gaan rijden. Aangezien meters maken het belangrijkste is, hebben we daar de focus op gelegd. Bo had zijn eerste ‘elbow down’, wat natuurlijk erg spectaculair is! Gedurende dag steeds tijdverbetering, dus ook hier kunnen we erg tevreden zijn!

Koen heeft opnieuw marathonsessies gereden, waarbij we ook hier steeds aanpassingen hebben gedaan. hij evenaarde de tijden van de vorige keer op Valencia, maar deed dit op oude banden. Koen heeft het voor zijn eerste keer op de 600 uitstekend gedaan en gaat ook bij stage 2 (9 t/m 17 maart, red.) weer mee.

Kevin had zijn debuut op de BMW. Een machtige motor en je kon zien dat hij plezier had. Hij werkte veel met zijn team en maakte flink meters. Zijn tijden op de Honda van vorig jaar heeft hij al verbeterd. Het was goed te zien dat hij zoveel plezier in het rijden had, ‘a happy rider is a fast rider’, namelijk!

We zijn nu in Alicante en zullen straks naar huis vliegen! Volgende week vertrekt groep 2!

Barry Veneman, bondscoach wegrace

<<terugbladeren