Winterstage wegrace – dag 4 (do. 28 februari, rustdag)


KNMV - 03 maart, 2013

Vandaag zijn we vertrokken vanaf Valencia naar Albacete. Inmiddels hebben Kevin (Valk, red.) en Scott (Deroue, red.) zich ook bij ons gevoegd en zijn we compleet om hier te gaan testen.

Het circuit van Albacete is alleen voor licentiehouders in de Moto3/Moto2 en Superbike/Supersport categorie.

Met de vier rijders hebben we vandaag de sportschool hier bezocht, die bij het hotel aangesloten zit. Even de spieren losgemaakt en lekker getraind, ontspannend en inspannend voor de mannen. ook hebben we veel gesproken over voeding, voor vooral de Moto3-rijders en voor Koen, met betrekking tot het aankomen van massa.

Dan een ander onderwerp:  zoals jullie vast hebben gevolgd, staat het weer in Noord-Spanje op zijn kop, maar inmiddels heeft dit ook Albacete bereikt. Vandaag werden we geconfronteerd met koude omstandigheden en vanaf vanmiddag 4 uur is het heftig gaan sneeuwen! inmiddels ligt er al zo’n 10 centimeter. De voorspellingen zijn erg koud voor de komende dagen.

In Nederland denken wij dat we niet om kunnen gaan met sneeuw, maar hier is dat nog erger. Inmiddels is het hotel overspoeld met gestrande reizigers. Winterbanden kennen ze niet en isolatie ook niet.

Ik houd jullie op de hoogte m.b.t. de omstandigheden.

Barry Veneman, bondscoach wegrace

<<terugbladeren      Klik hier voor het verslag van dag 5