Winterstage wegrace – dag 3 (woensdag 27 februari)


KNMV - 03 maart, 2013

De ochtend begon vandaag goed, uitgeslapen mannen die na een goed ontbijt stonden te popelen om aan de slag te kunnen.

Het was vandaag wat bewolkter, dit zorgde ervoor dat het iets minder koud was. Aangezien het hotel slechts 10 minuten van het circuit (van Valencia, red.) af is, waren we vroeg ter plaatse om de bandenwarmers aan te zetten en ons voor te bereiden op de nieuwe testdag.

Voor Bo was het spannend, het team heeft hard gewerkt om de motor klaar te maken na de storing van gisteren. Voor Koen hadden we een aantal veranderingen gemaakt aan de vering en de ECu om te kijken of we de motor nog meer op hem af konden stellen. Inmiddels hebben Roy (ten Napel, red.) en ik het Yamaha-systeem goed onder de knie.

Rond 10 uur begon het even te regenen, wat natuurlijk niet echt wenselijk is. Beide rijders hebben we op regenbanden weggestuurd, aangezien ze hier totaal geen ervaring mee hebben. De regen zette echter niet door, dus we konden al snel weer wisselen.

Bo Bendsneyder:

Helaas voor Bo moesten we constateren dat de motor nog steeds niet goed liep, het werd eigenlijk alleen maar slechter. Na veel zoeken kregen we hulp van een Italiaans team en constateerden we een draadbreuk in de sensor die de airboxdruk registreert. Na de reparatie kon Bo eindelijk aan de slag om serieuze meters te gaan maken. Gelukkig bleef het droog en konden we veel werk verzetten. Ronde na ronde ging het beter. Voor Bo waren dit de eerste echte meters na de winter, zeker na de problemen gisteren.

In de groep waren een aantal Moto3-rijders actief, hierdoor kon Bo ook van hen leren. Bo realiseerde een tijd van 1.48,6. Na afloop van de trainingsdag hebben we als coach > rijder > team een evaluatie gemaakt en een plan uitgewerkt voor de komende dagen. Wetende dat de motor nu goed is, kunnen we constructief aan het werk en vooruitgang boeken.

Koen Meuffels:

In de ochtend zijn we gestart met de oude banden van gisteren. Doordat Koen zo licht is, rijden we meer dan 60 ronden op de banden! (normaal zouden dit er ca 30 zijn, ikzelf vroeg meestal na 6 ronden al om een nieuwe band, dit om een vergelijk te geven).

Het is merkbaar dat Koen al meer ervaring krijgt, hij merkt veranderingen sneller op. Ook tijdens de moeilijke omstandigheden, waarbij het een beetje half droog/nat was, zag je dat hij er goed mee omging. Simon Crafar zei het erg mooi: “on track I can see he is very talented (Koen), but you also see he has no experience, plus the bike is flying as he has the size of a baby.” Het was grappig en een compliment tegelijk, zeker om te horen van een ex-500cc GP-winnaar!

De nieuwe settingen bevielen deels wel en deels niet, maar de drang naar informatie is groot. Dat is goed te zien. Koen reed een rondetijd van 1.45,5 en dat is in de omstandigheden van vandaag echt prima. Wanneer we hier over 2 weken terugkomen, gaan we nieuwe doelstellingen stellen.

‘s Avonds werden de zere nek (Bo) en de bovenarmen (Koen) behandeld door Sander. Morgen is onze reisdag naar Albacete, morgenvroeg pikken we eerst Kevin (Valk, red.) en (Scott Deroue, red.) op van het vliegveld alvorens we naar Albacete rijden. Op de planning staan onder meer een fysieke training en we zullen de pitboxen in moeten richten voor de testdagen op vrijdag en zaterdag. Voor morgen voorspellen ze veel regen, maar gelukkig wordt het na donderdag weer beter.

Ik meld me morgen weer en ondertussen kunnen jullie onze belevenissen natuurlijk via mijn Twitteraccount @TalentKNMV volgen!

Barry Veneman, bondscoach wegrace

<<terugbladeren     Klik hier voor het verslag van dag 4