Winterstage wegrace – dag 2 (dinsdag 26 februari)


KNMV - 03 maart, 2013

Gelukkig konden we bij het openen van de hotelgordijnen opnieuw genieten van een strakblauwe lucht. Weliswaar koud in de ochtend, maar een vooruitzicht van 16 graden Celsius was prima!

De trainingsdag bij Bike Promotion op het circuit van Valencia was prima geregeld, inclusief een nauwkeurig tijdschema! Slechts 16 rijders reden in de sessies. Hierdoor hadden we enorm veel ruimte! Als toegift kregen we daarnaast ook gratis extra ruimte aangeboden door Bike Promotion. Dubbele rijtijd dus! De andere rijders uit onze groep bestaan uit Superbike- en Moto3-rijders, met daarbij een enkele Supersport.

Koen:

Koen (Meuffels, red.) maakte gretig gebruik van deze extra minuten, wetende dat elke meter voor hem telt op de geheel nieuwe Supersport 600-motor. Tijdens de rijsessies op het circuit van Cartagena, eerder deze week, was er sprake van een echte eerste try-out. Maar nu zag je elke sessie vooruitgang.

We hebben bij Koen eerder, zoals gepland, al gewerkt aan verschillende settingen om de motor voor hem makkelijker rijdbaar te maken. Vooral met betrekking tot zijn lengte. De zitpositie hebben we daarnaast zo gemaakt, dat hij minder kracht hoeft te zetten tijdens het rijden.

Natuurlijk spreken we nog van een nadeel wat betreft het gewicht van Koen (te licht), maar dit nadeel gaat op den duur in ons voordeel werken. Een voordeel is al dat Koen erg lang met de banden kan doen, omdat hij simpelweg minder slijtage heeft. Koen heeft vandaag 62 ronden afgewerkt zonder problemen. Inmiddels heeft hij ook de eerste behandelingen van onze Fysio Sander gehad, zodat hij morgen weer fit aan de slag kan.

Bo:

Bo (Bendsneijder, red.) had vandaag te maken met een kleine pechduivel, die hem achtervolgde. In de ochtend was het een rempomp die niet meewerkte en daarna een ontstekingsprobleem, waardoor hij zich niet kon focussen op het rijden. Om de baan toch te leren kennen, heeft hij geprobeerd een aantal nuttige ronden te maken. Inmiddels is er hard gewerkt om het probleem op te lossen, zodat Bo morgen een inhaalslag kan maken!

Morgen gaan we er weer volop tegenaan.

Barry Veneman, bondscoach wegrace

<<terugbladeren     Klik hier voor het verslag van dag 3