Update – toestand Srdanov licht verbeterd


KNMV - 01 juni, 2013

Branko Srdanov is vrijdagavond 31 maart zwaar ten val gekomen tijdens het Isle of Man TT event. Inmiddels is de toestand van de Zwolse coureur zodanig verbeterd, dat hij weer in Nederland verblijft. Hij plaatste gisteren een veelbetekenende en positieve statusupdate op zijn Facebookprofiel.

Srdanov kende een goede start van het evenement maar helaas ging het op vrijdagavond mis toen de Nederlander op hoge snelheid ten val kwam. Direct na het ongeval werd Srdanov overgebracht naar het op het eiland gelegen Nobles Hospital.

Naast een groot aantal botbreuken, waaronder een gebroken heup, heeft Branko hersenletsel opgelopen bij de crash.

***Update***  19-07-13

Op 11 Juli werd bekend dat Branko met grote sprongen vooruitging. Hij ademde weer volledig zelfstandig en at en dronk weer zelf. Ook kon hij al zijn lichaamsdelen bewegen, maar was lopen vanwege de botbreuken en verzwakte spieren nog niet mogelijk. Praten ging ook steeds beter en beperkte communicatie was daarom mogelijk. De doktoren besloten daarop dat Branko naar Nederland vervoerd mocht worden. Rust blijft echter van belang en daarom werd het bezoek tot een minimum beperkt. Gisteren plaatste de coureur zelf een veelbetekenende update op zijn Facebookpagina: “Eindelijk gaat alles weer goed!!!!”

***Update*** 07-06-13

Momenteel wordt Branko nog in een kunstmatige coma gehouden vanwege een te hoge druk in de hersenen. Deze druk is momenteel redelijk onder controle. Nadat de afgelopen dagen duidelijk is geworden dat één long nog goed functioneert zullen de artsen Branko de komende dagen langzaam (tijdelijk) wakker laten worden om zo te kunnen zien welke functies wel of niet goed functioneren. Als de artsen dit onderzoek afgerond hebben zal men een beslissing nemen wat de volgende stap is.
 
De toestand is momenteel redelijk stabiel maar over hoe het verdere herstel zal verlopen kan pas over een aantal dagen meer duidelijkheid worden gegeven.

***Update*** 18-06-13

Branko Srdanov is nog steeds stabiel en er is langzaam sprake van vooruitgang. De druk in zijn hersenen is lange tijd stabiel en daarom is door de chirurgen besloten om de drain te verwijderen en te stoppen met het meten van de druk. Zijn longen laten een lichte verbetering zien, maar de conditie van beide longen is nog zorgelijk. Het is afwachten hoe dit zich verder ontwikkelt. Inmiddels is besloten om Branko nog niet te opereren aan zijn bekken. Dit heeft te maken met de conditie van zijn longen.

Bron: Racesport.nl / Motor.nl