WK langbaan Noorwegen


KNMV - 24 juni, 2013

Drie Nederlandse rijders namen deel aan de 2e ronde van het WK langbaan, dat onlangs plaatsvond in Forus, Noorwegen. Racesnelheid was goed, helaas zagen de Nederlanders dat niet omgezet in podiumplaatsen.

Jannick de Jong

Na zijn 3e plaats in de opening Grand Prix in Finland genoot Jannick de Jong een weekje van de rust in Scandinavië met zijn team om helemaal fris aan de GP van Noorwegen te beginnen. Jannick reed een uitstekende wedstrijd maar zag zijn kans om wederom in de finale te starten in rook opgaan door een gescheurde achterbrug. De Jong moest noodgedwongen het tempo laten zakken en een aantal concurrenten voor laten gaan en miste hierdoor op een haar na de dagfinale. Desondanks eindigde de Jong als 7e en neemt in de WK tussenstand nu de 4e plaats in.

Dirk Fabriek

Dirk Fabriek kende de nodige problemen tijdens de 1e GP van het jaar en stond in week later vol revanche gevoelens aan de start van de 2e GP van het jaar. Ook nu bleef Fabriek niet van pech verschoond. Al direct in zijn 1e heat kende Fabriek ontstekingsproblemen en een kapotte bobine zorgde ervoor dat hij slechts 1 mager puntje scoorde. Dirk herstelde zich echter goed en wist zich alsnog te plaatsen voor de Semifinales waarin hij te kampen kreeg met een defecte versnellingsbak en moest opgeven. Ondanks de pech keek Fabriek toch tevreden terug op de beide wedstrijden in Scandinavië. “Met mijn snelheid zit het wel goed en ook de starts verlopen weer steeds beter, ik moet alleen afscheid gaan nemen van het pechduiveltje wat op het spatbord meerijd”: aldus Fabriek, die na 2 wedstrijden de 11e plaats in de tussenstand in neemt.

Theo Pijper

De 3e Nederlander in de Langbaan GP’s Theo Pijper, vorig jaar nog 4e in de WK Eindstand, kende een slechte WK start en staat na de opening GP’s slechts op de 17e plaats in de tussenstand.

De Grand Prix van Noorwegen werd gewonnen door regerend wereldkampioen Joonas Kylmäkorpi die daarmee ook de leiding in het WK in handen neemt. De volgende Langbaan Grand Prix vindt op 13 juli plaats in het Zuid-Franse Marmande