Winst Herlings in Zweden


KNMV - 30 juni, 2013

Jeffrey Herlings heeft in het Zweedse Uddevalla zijn tiende GP-zege op rij in 2013 behaald, met dank aan Red Bull KTM teamgenoot Jordi Tixier.

In de eerste manche maakte Herlings een remfoutje direct na de start, waardoor zijn voorwiel weggleed. Hij moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Na een indrukwekkende inhaalrace eindigde Herlings alsnog op de derde plaats, achter Christophe Charlier (Frankrijk, Yamaha) en Jordi Tixier (Frankrijk, KTM).

In de tweede manche nam Herlings na enkele ronden de koppositie in en kon deze eenvoudig vasthouden tot aan de finish. Om de dagoverwinning binnen te halen mocht Charlier niet als tweede worden afgevlagd. Dankzij teamgenoot Tixier, die zijn landgenoot Charlier achter zich wist te houden, lukte dat.

Glenn Coldenhoff had in beide manches een matige start en op het snelle circuit van Uddevalla was het lastig om in te halen. Hij eindigde als achtste en twaalfde.

Uitslag GP van Zweden: 1 Herlings, 2 Charlier, 3 Tixier.

De MX1 klasse in Zweden werd gewonnen door Antonio Cairoli (Italië, KTM) voor Ken de Dycker (België, KTM) en Clement Desalle (België, Suzuki). Herjan Brakke maakte zijn comeback na een blessure, hij eindigde in beide manches als negentiende en scoorde hiermee in totaal vier WK-punten.

De volgende Grand Prix is op 7 juli 2013 in Kegums (Letland).