Wilco Zeelenberg: veel jonge talenten bij Yamaha R125 Cup Assen


KNMV - 25 juni, 2013

Niemand minder dan Wilco Zeelenberg verzorgde op zondag 23 juni de eerste Masterclass aan de coureurs in de Gamma-Yamaha R125 Cup.

Tijdens de bijeenkomst in de hospitality box op het TT Circuit Assen gaf de voormalig GP-coureur de jonge coureurs de nodige informatie, bijvoorbeeld over de juiste zithouding. Ruim twee uur wist de teammanager van MotoGP-rijder Jorge Lorenzo de jonkies geboeid te laten luisteren, met een mix van praktijkvoorbeelden, verhalen en foto’s. Veel coureurs hadden bovendien de nodige vragen over sportvoeding, trainingen en sponsoring.

Na het theoretische gedeelte gingen de jonge Yamaha-coureurs aan de slag op het TT Junior Track, onder toeziend oog van Zeelenberg. “Sommige toppers hadden meteen door hoe ze het moesten doen. Er zit heel veel talent bij in de Gamma-Yamaha R125 Cup. Als je ziet wat de rijders al hebben geleerd en laten zien, dat geeft mij een tevreden gevoel. Ik ben ervan overtuigd dat sommige rijders het nog ver kunnen brengen, mits ze ook in de toekomst goed blijven rijden.”

Zaterdag werd op het TT Junior Track circuit de zevende race voor de Yamaha R125 Cup verreden. De volgende wedstrijd vindt zaterdag 6 juli plaats op het circuit van Blokzijl.

Kijk voor meer informatie en uitslagen op de officiële website van de Yamaha R125 Cup.