Verrassingsbezoek Koning Willem-Alexander


KNMV - 12 juni, 2013

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend een verrassingsbezoek gebracht aan Motorcycle Support Nederland (MSN) in Goirle. Dat is een bedrijf dat mensen met een lichte beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt.

Rond halftien kwam de Koning, die in de zuidelijke provincies verblijft vanwege de provincietoer, aan bij MSN. Willem-Alexander ging eerst in gesprek met de leiding (Margo en Marianne Versteijne en Ruud van Gorp) en kreeg daarna een rondleiding door het bedrijf en de werkplaats. Hoewel de leiding afwist van het bezoek, was het voor de meeste aanwezigen even schrikken. Het ijs was echter al snel gebroken, mede dankzij de belangstellende houding van de Koning. Hij bezocht MSN namens het Oranjefonds, waarvan de Koning en Koningin beschermheer en beschermvrouwe zijn. Het bedrijf neemt deel aan de derde editie van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Hierdoor krijgt MSN 3,5 jaar financiële en inhoudelijke steun bij het ontwikkelen van haar sociale onderneming.

Motor koninklijke auto geïnspecteerd

Tijdens het bezoek neusden een paar werknemers van MSN onder de motorkap van de koninklijke auto. “Geweldig interessant”, riep een man, terwijl hij naar de motor staarde.

MSN biedt opleidingen op maat, jobcoaching en persoonlijke begeleiding. Het gaat om mensen met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking en mensen die met justitie in aanraking zijn geweest. Het Goirlese bedrijf biedt hen op kleinschalige wijze zinvol en relevant werk op de motor- en autowerkplaats. Ook regelen ze stages en plaatsing in Begeleid Werken bij bedrijven in de regio. De deelnemers kunnen na hun opleiding aan de slag als bijvoorbeeld assistent-monteur en krijgen bij MSN coaching op het gebied van samenwerken, vertrouwen in zichzelf en anderen, prestaties leveren, angsten overwinnen en klantgericht zijn.

Bron: Omroep Brabant