Vernieuwd MX-circuit voor ONK Markelo 23 juni


KNMV - 19 juni, 2013

Op zondag 23 juni krijgt het Nederlandse motocrosspubliek tijdens de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX1, MX2, 125cc en 85cc in Markelo een totaal vernieuwd circuit te zien.

Voor de eerste keer in de geschiedenis wordt de baan andersom gereden. Het bosgedeelte is iets ingekort, maar op het startveld is dit jaar veel meer te zien dan in voorgaande jaren. Hier zal het publiek echt kunnen genieten van technische sprongen, die door de één makkelijk worden genomen, maar voor de ander toch moeilijkheden opleveren.

Grote namen

Ook komt er een sterk deelnemersveld naar Markelo, met wereldkampioen MX2 Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, momenteel vierde in het WK MX2 en de lokale favoriet Ceriel Klein Kromhof uit Daarlerveen, die derde staat in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap. Naast deze drie Nederlandse toppers komen er ook verschillende snelle buitenlanders naar Markelo: Jake Nicholls, Romain Febvre, Michael Leib, Petar Petrov, Kevin Fors, Brent van Doninck, Pascal Rauchenecker en Damon Graulus, om slechts een aantal namen te noemen.

Veel dynamiek

In de MX1-klasse is het spannend aan de kop van het kampioenschap. Vanwege zijn beenbreuk heeft Evgeny Bobryshev belangrijke punten verloren en staat nu nog slechts 12 punten voor op Filip Bengtsson. Nog een rijder om rekening mee te houden is Mike Kras, die midden in het seizoen de overstap heeft gemaakt van de MX2- naar de MX1-klasse. Het leverde hem in de ONK’s van Gemert en Rhenen meteen een podiumplaats op. Marc de Reuver zal zijn terugkeer maken in de competitie na zijn sleutelbeenbreuk, die hij opliep tijdens het ONK in Rhenen. De Reuver ging dit jaar als titelkandidaat van start in het ONK, maar staat nu negende in de tussenstand. De lokale favoriet is Rick Satink uit Hengevelde. Ook in deze klasse komen een groot aantal sterke buitenlandse rijders aan de start: August Justs, Nick Triest, Kristof Salaets, Marvin van Daele en Lukasz Lonka.

De talenten van de toekomst doen in Markelo alles wat ze kunnen en dit betekent dat het publiek kan genieten van twee mooie manches in de 85cc-klasse en twee mooie manches in de 125cc-klasse.

Entreeprijs:

-Volwassen vanaf 16 jaar: 20 euro.
-Jeugd van 12 tot en met 15 jaar 10 euro, onder de 12 jaar is de entree gratis.

Kijk voor meer informatie op http://www.motorcrossmarkelo.nl/

Klik hier voor een video-impressie van de baantest.

Deelnemerslijsten en tijdschema:

Deelnemerslijst MX1
Deelnemerslijst MX2
Deelnemerslijst 125cc
Deelnemerslijst 85cc
Aanvullend Reglement

Tijdschema