TT Assen live bij NOS Sport


KNMV - 20 juni, 2013

De TT Assen is ook dit jaar live te volgen bij NOS Sport. Een verslag van het motorspektakel op zaterdag 29 juni is vanaf 11.45 uur rechtstreeks te zien op Nederland 1 en NOS.nl. Betaalzender Sport 1 zendt de TT eveneens live uit.

Het commentaar bij de beelden komt van Hans van Loozenoord. Henry Schut presenteert de uitzending vanaf het circuit; hij spreekt onder meer met oud-coureur Jurgen van den Goorbergh. In de ruim vier uur durende televisie-uitzending zijn ook interviews met toprijders te zien en de kijker krijgt een blik achter de schermen van de GP-wereld.

De luisteraars van NOS Langs de Lijn worden vanaf 12.00 uur met flitsen op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in Assen. Ragnar Niemeijer verzorgt het radioverslag.

Grote coureurs als Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa en nieuwkomer Marc Marquez worden in Drenthe aan de start van de MotoGP verwacht. De race van deze ‘koningsklasse’ begint om 15.00 uur. Nederland wordt in de Moto3-klasse vertegenwoordigd door Jasper Iwema. Bryan Schouten en Thomas van Leeuwen – beiden kregen een wildcard van de organisatie – zijn eveneens in deze klasse van de partij.

Zaterdag 29 juni
11.45-17.55 uur, NOS Studio Sport Extra (Nederland 1 en NOS.nl)*
12.00-18.00 uur, NOS Langs de Lijn (Radio 1)

Bron: NOS/ Sport 1.