Speedweek terug bij TT Assen?


KNMV - 20 juni, 2013

Voorzitter Arjan Bos van TT Circuit Assen heeft goede hoop dat het contract met Dorna nog tijdens de 83e Dutch TT wordt verlengd. Assen blijft dan tot en met 2021 verzekerd van de TT. Tijdens de persconferentie liet Bos ook doorschemeren dat men een terugkeer van de befaamde Speedweek overweegt.

Het programma van de editie van dit jaar is aangepast, om het evenement nog aantrekkelijker te maken.  Zo zijn er op de zaterdag niet alleen vijf races, maar ook een stunt- en showprogramma en zullen F16’s van de Luchtmacht over het circuit vliegen.

Verder staan er in tegenstelling tot voorgaande jaren nu twee wedstrijddagen gepland in plaats van één. Het betreft de vrijdag voorafgaande aan de TT. Op deze dag staan onder meer de kwalificaties voor de races van zaterdag op het programma. Verder is er de Superpole in de MotoGP en de wedstrijd in de Red Bull Rookies Cup met de Nederlandse favoriet Scott Deroue. Verder en terug van weggeweest; het WK Zijspannen. Eén van de deelnemers is de Drent Bennie Streuer. Zijn vader Egbert Streuer behaalde drie wereldtitels en won hier de Dutch TT.

Jonge helden

Directeur Peter Oosterbaan roemde het jonge Nederlandse talent dat aan de start van de Dutch TT verschijnt. “Kwalificeer je en laat zien dat de Dutchies er aan komen”, sprak hij de jonge coureurs onder wie Scott Deroue en de twee wildcard-houders in de Moto3-klasse Bryan Schouten en Thomas van Leeuwen bemoedigend toe. Volgens Oosterbaan moet er alles aan worden gedaan om dit jonge talent naar de top te begeleiden. Ook het succes van de nog zeer jonge en talentvolle Nederlandse coureur Bo Bendsnijder is veelbelovend voor de toekomst.

TVM sponsort RW Racing tijdens TT

Roelof Waninge van RW Racing presenteerde tijdens de persconferentie een motor in de kleuren van de nieuwe sponsor (TVM). Dit jaar heeft het Drentse team met Jacob Kornfeil en Jasper Iwema twee rijders die aan de start van de TT staan.

Terugkeer Speedweek

Ook voorzitter Arjan Bos van TT Circuit Assen benoemde het belang van de Nederlandse helden. “Hun prestaties zijn in Spanje niet onopgemerkt gebleven. In onze gesprekken met Dorna over de contractverlenging werden ze daar al genoemd.” Bos sprak verder de wens uit om voorafgaande aan de TT meer motoren in de binnenstad te hebben. “Wellicht moeten we de Speedweek, zoals we die van vroeger kennen, weer in het leven te roepen, in plaats van het TT Festival.” Meer motor gerelateerde activiteiten zijn volgens de voorzitter alleen maar goed voor de TT.