SOBW-update: spektakel in Topscooterklasse


KNMV - 24 juni, 2013

Klassementsleider Sarik Roufs bewees afgelopen zaterdag nog maar eens dat hij echt de beste van het veld is in de Dunlop Topscooterklasse.

Te laat arriveren in het parc fermé voor de eerste race  resulteerde in een startpositie helemaal achteraan in plaats van pole position. Met knap inhaalwerk zorgde Roufs ervoor dat hij al na drie ronden de aansluiting vond bij de koplopers en uiteindelijk de overwinning naar zich toe trok.

Als de kippen erbij

Sander Hamstra en Timmy van Donderen profiteerden in eerste instantie optimaal van de laatste startpositie van Roufs. Zij reden direct na de start weg van de rest van de groep en probeerden een gat te slaan. Roufs was er echter als de kippen bij en deed vanaf de derde ronde weer volop mee voor de winst: “Het was best zuur dat ik in de eerste race achteraan moest starten. Maar ik liet me daardoor niet beïnvloeden en zorgde met zo min mogelijk remmen en zo goed mogelijk mijn lijnen rijden voor een snelle aansluiting bij de kop. Toen ik eenmaal de aansluiting vond wilde ik meer. Het was nog best lastig om Timmy uiteindelijk voorbij te gaan, hij maakte ’t mij erg moeilijk. Doordat de baan nat was wilde ik geen onnodige risico’s nemen. Ik heb de race bekeken uitgereden.”

Duitse deelneemster

De Duitse Swenja Mengel reed deze wedstrijd voor het eerst mee in Dunlop Topscooter klasse op een Piaggio Zip. Voorheen reed zij in Duitsland en Italië mee en werd in 2010 zelfs Duits Kampioen in de 50 cc klasse. Over haar eerste kennismaking met de Topscooterklasse is de Duitse tevreden: “Ik heb best goed gereden deze eerste wedstrijd. Het is even wennen op de Piaggio, normaal rij ik altijd op een Yamaha Jog. Ik heb wel de intentie om het seizoen in deze klasse af te maken.” Haar goede startpositie kon ze de eerste wedstrijd echter nog niet vasthouden. Een 9e plek op de grid resulteerde uiteindelijk in een 13e plek in het dagklassement.

Diskwalificatie in de Formuleklasse

In de Formuleklasse is Roy van den Nieuwendijk de eerste race gediskwalificeerd doordat hij de zwarte vlag negeerde. Hij kreeg de vlag voor een lekkende uitlaat. In de tweede race revancheerde hij zich goed en pakte daar de volle winst.
 
Top 5-uitslagen van alle SOBW-wedstrijden:
 
Dunlop Topscooters
1.       Sarik Roufs
2.       Sander Hamstra
3.       Timmy van Donderen
4.       Ron Boon
5.       Dennis de Lijster
 
Formuleklasse
1.       Martijn Wobben
2.       Kevin Lievens
3.       Brian Kros
4.       Roy van den Nieuwendijk
5.       Herma Harke
 
Molenaar NSF 100 Championship
1.       Djim Ulrich
2.       Victor Steeman
3.       Jeffrey Buis
4.       Kevin Mijwaart
5.       Walid Soppe
 
Yamaha R125 Cup
1.       Karlo Slager
2.       Jorel Boerboom
3.       Bobby Bos
4.       Dave van Kats
5.       Jeremy Hofstra
 
KicXstart Expi
1.       Roland Wobben
2.       Danny Hulst
3.       Phil Ruitenberg
4.       Herman Brinkman
5.       Manuel Jonker
 
Sport lucht
1.       Stefan Stoker
2.       Cees Haan
3.       Robin Fick
4.       Bertus van Essen
5.       Henk Geesink
 
Sport water
1.       Barrie Raterink
2.       Wesley Deckers
3.       Berend Schakel
4.       Job Leussink
5.       Chase van Oudheusden
 
NSF open
1.       Ilona Hulst
2.       Jamie Jellema

De eerstvolgende wedstrijden van de SOBW worden gereden op 6 juli in Blokzijl. De toegang tot deze wedstrijden is gratis, publiek is van harte welkom.