Poleposition Crutchlow bij TT


KNMV - 28 juni, 2013

De Britse motorcoureur Cal Crutchlow start zaterdag bij de TT van Assen van poleposition in het hoofdmenu, de race in de MotoGP.

Hij zette vrijdag in de slotseconden van de kwalificatierace op zijn Yamaha de beste tijd op de klokken: 1.34,398. Crutchlow veroverde voor het eerst in zijn MotoGP-carrière de eerste startpositie. Het bijzondere is dat de Brit niet voor een fabrieksteam rijdt.

De 27-jarige Crutchlow rijdt al voor het derde jaar in het satellietteam van Yamaha in de MotoGP. Hij won nog geen grand prix, maar eindigde dit seizoen al wel twee keer op het podium. De coureur uit Coventry staat vierde in de WK-tussenstand. ,,Ik ben natuurlijk erg blij met mijn eerste pole, maar ik vind het geen echte pole, want Jorge Lorenzo was er niet bij”, zei de voormalig wereldkampioen Supersport.

De Spanjaard Marc Márquez (Honda) noteerde de tweede tijd in de kwalificatie: 1.34,755. Ook dat was opmerkelijk, want hij was in de training vrijdagmorgen nog hard onderuitgegaan. Bont en blauw, en met een gebroken teen en een gebroken pink stapte Márquez alsnog op de motor voor een wervelend optreden in Assen.

De Duitser Stefan Bradl (Honda) eindigde als derde in 1.34,878. Veelvoudig wereldkampioen Valentino Rossi klokte de vierde tijd. De coureur van het fabrieksteam van Yamaha was net iets sneller dan Dani Pedrosa (Honda). De Spaanse leider in het wereldkampioenschap kwam tijdens de race ten val en kon zijn tijd niet meer verbeteren. Hij start zaterdag vanaf plek 5.

Bron: ANP.