NSF100 update: Steeman vergroot voorsprong


KNMV - 19 juni, 2013

Koploper Victor Steeman bouwde zijn voorsprong verder uit door afgelopen zaterdag beide wedstrijdraces op het Kartcircuit Pottendijk in Nieuw-Weerdinge op zijn naam te zetten.

De talentvolle Molenaar NSF 100 coureur maakte vrijwel geen enkele fout en reed vanaf pole position tweemaal eenvoudig naar de overwinning.

Zijn directe achtervolgers Walid Soppe, Djim Ulrich en Kevin Mijwaart konden met geen mogelijkheid de aansluiting vinden en zij vochten in een onderlinge strijd om de overgebleven plaatsen.  Djim Ulrich: “Ik ben tevreden over mijn prestaties, het inhalen en schakelen ging goed, het remmen in de bochten ook. Ik wil graag dichterbij de eerste twee rijders komen, daar ga ik de volgende wedstrijden op focussen. Nog harder rijden!”.

Goede zaken

De gehele top7  van het Molenaar NSF 100 Championship heeft goede zaken gedaan in Nieuw-Weerdinge. Zij hebben hun voorsprong op de rest van de coureurs vergroot door stabiel en beheerst te rijden. Zowel de eerste als de tweede wedstrijdrace reed de top 7 een identieke klassering. Hierdoor blijft de tussenstand in de kop van het klassement onveranderd spannend.

Kritisch kijken naar de prestaties

Trainer Joey Litjens ziet de coureurs elke keer verder groeien in hun leerproces. Vooral het respect naar elkaar toe tijdens de wedstrijd valt hem positief op. Daarnaast is de groep leergierig en ligt het niveau erg hoog. Natuurlijk zijn er ook nog verbeterpunten, Litjens: “De coureurs moeten nog beter de wedstrijd gaan lezen en op het juiste moment bepalen waar te remmen, beter te leren kijken en weten wat ze moeten doen in de diverse situaties. Ik ga daar de komende tijd mee aan de slag. Ze hebben al ontzettend veel progressie geboekt in agressiviteit en explosiviteit en dat gaan we verder uitbouwen. Er zit nog zoveel potentie n deze groep, ik wil er graag het maximale uithalen.”

Uitslagen van alle SOBW wedstrijden:

Molenaar NSF 100 Championship

 1. Victor Steeman
 2. Walid Soppe
 3. Djim Ulrich
 4. Kevin Mijwaart
 5. Joep Overbeeke

 

Yamaha R125 Cup

 1. Jorel Boerboom
 2. Joris Lentfert
 3. Frank Nieman
 4. Dave van Kats
 5. Rik Kramer

 

Formuleklasse

 1. Roy van den Nieuwendijk
 2. Martijn Wobben
 3. Brian Kros
 4. Kevin Lievens
 5. Herma Harke

 

KicXstart Expi

 1. Phil Ruitenberg
 2. Dennis van Melzen
 3. Danny Hulst
 4. Roland Wobben
 5. Martin Barte

 

Dunlop Topscooters

 1. Sarik Roufs
 2. Timmy van Donderen
 3. Mitchell Winterberger
 4. Dennis de Lijster
 5. Sander Hamstra

 

Sport lucht

 1. Stefan Stoker
 2. Chris van Essen
 3. Robin Fick
 4. Patrick van Essen
 5. Henk Geesink

 

Sport water

 1. Aris Drees
 2. Barrie Raterink
 3. Sebastiaan Jonker
 4. Wesley Deckers
 5. Julian de Baat

 

NSF open

 1. Ilona Hulst
 2. Jamie Jellema

De eerstvolgende wedstrijden van de SOBW worden gereden op 22 juni 2013 op de TT Junior Track in Assen. De toegang tot deze wedstrijden is gratis, publiek is van harte welkom.