Nieuw: VRO Groep & Bochten


KNMV - 11 juni, 2013

Voor een bochtentraining helemaal naar de Eifel? Welnee, de gloednieuwe cursus VRO Groep & Bochten speelt zich af in de omgeving van de Posbank. Dit gebied wordt met zijn vele haarspeldbochten ook wel eens aangeduid als de Arnhemse Alpen!

De VRO Groep & Bochten is ontstaan door vragen van motorrijders tijdens lezingen van de KNMV over verkeersveiligheid. Hoe kun je het beste in bergachtige gebieden bochten rijden? Zijn er richtlijnen op het moment dat je in een groep rijdt? Volgens Hoofd Verkeer en Rijopleidingen Arjan Everink draait het allemaal om ‘rekening houden met elkaar’ en staat je eigen veiligheid voorop.

Ga je binnenkort met de motor op vakantie? Dan is deze cursus een uitstekende gelegenheid om het rijden in een groep en het goed rijden van bochten op de openbare weg nog een keer door te nemen. De VRO Groep & Bochten is toegespitst op de dagelijkse praktijk, zoals je die tegenkomt in vakantielanden. Daardoor kom je niet voor nare verrassingen te staan, als je met een groep motorrijders over een bergpas vol haarspeldbochten rijdt.

De cursus VRO Groep & Bochten is zeer de moeite waard voor zowel groepen als voor individuele rijders die vaak in een groep rijden. De eerste cursus gaat van start op donderdag 11 juli. Er zijn nog diverse plaatsen open, bij minimaal vier inschrijvingen gaat de cursus door en er is een veelvoud aan deelnemers mogelijk. De kosten voor KNMV-leden bedragen € 139,-. Niet-KNMV-leden betalen € 164,-.

Lees hier meer over de VRO Groep & Bochten en reserveer jouw plaats!

?