MX-selectie traint in Verdun


KNMV - 06 juni, 2013

MX-bondscoach Marcel Hartman was op woensdag en donderdag 5 en 6 juni met een aantal rijders in het Noord-Franse Verdun voor een trainingsstage.

Onder uitstekende weersomstandigheden trainde het gezelschap op techniek en op het rijden van wedstrijden. Het circuit van Verdun, volgens de bondscoach een “supertechnisch circuit om te rijden”, leende zich daar prima voor.
 
Marcel Hartman: “Op de foto’s lijkt het of er zand ligt, maar Verdun heeft een harde ondergrond met gravel en losse stenen. Daardoor is het op sommige plekken relatief glad. Gravel heeft wel als voordeel dat je bij regen wat langer kunt blijven doorrijden, maar daar hadden we de afgelopen twee dagen absoluut geen last van, met een maximumtemperatuur van 25 graden en zonnig weer.”

Present waren onder anderen Raf Meuwissen, Raivo Dankers, Roan van de Moosdijk, Davy Pootjes en Freek van der Vlist.
 
Bas Vaessen was er niet bij, hij is herstellende van een (gedeeltelijke) polsbreuk. Op donderdag 6 juni zijn de pinnen er in het ziekenhuis uitgehaald. Een kleinigheid, aldus Hartman: “inmiddels zijn we niet meer zo onder de indruk van een pols- of sleutelbeenbreuk. De jongens zijn ook niet kleinzerig, ze hebben het ervoor over.”

In het weekend van 8 en 9 juni rijden de MX1 en MX2 de Grand Prix van Frankrijk in de Bretonse plaats Ernée. MX1-rijder Herjan Brakke is er niet bij, vanwege een blessure. Wel aanwezig zijn MX2-rijders Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff.

In het bijprogramma van de Franse Grand Prix wordt bovendien het EK MX250 verreden, met Micha Boy de Waal, Brian Boogers en Jaap Corneth als Nederlandse mededingers.

De jongere garde rijdt komend weekend in Bielstein, Duitsland, waar op zondag 9 juni het EK 65 en 85 cc voor Noordwest-Europa wordt verreden.

Kijk op het Twitteraccount van de bondscoach om de belevenissen van de Nederlandse motocrossselectie van dichtbij te volgen.