Knappe Moto3-race Bryan Schouten


KNMV - 29 juni, 2013

In de door Louis Salom gewonnen Moto3-race in Assen, werd wildcardrijder Bryan Schouten de best geklasseerde Nederlander met een 19e plaats.

Schouten had zich als twintigste gekwalificeerd en reed een goede race. De Dutch Racing Team-coureur reed zelfs langere tijd op de zestiende positie en heel even zelfs op de vijftiende positie. Bryan Schouten kon die positie op het Assense circuit echter niet vasthouden en finisthe uiteindelijk op een verdienstelijke negentiende positie.

Crash Iwema

De vanaf de elfde positie gestarte Jasper Iwema zakte vrij snel naar de 22e positie. Hij crashte drie rondes voor het einde. Iwema tegenover het ANP: “In de eerste ronde kwam ik al snel in de verdrukking en toen er iemand voor mij een foutje maakte, moest ik uitwijken buiten de baan. Ik reed toen eigenlijk al een verloren wedstrijd.” De KTM-rijder vervolgt:
“De motor deed niet wat ik wilde, de wind had te veel invloed. De problemen werden erger en erger en het was wachten op die valpartij.”

Thomas van Leeuwen had een jumpstart en kreeg daarom een ride through penalty toegewezen. Hij mocht vervolgens verder deelnemen aan de race, maar moest uiteindelijk opgeven in verband met een technisch probleem.

Het podium bestond naast Louis Salom uit Maverick Viñales (2) en Alex Rins (3)

?